avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii

Buna ziua !
Am nevoie de cateva informatii legate de divort si custodie !
povestea este urmatoarea :
O colega a fost parasita de sot , acesta a parasit domiciliul si a luat cu el baitul de 5 ani si a lasat fata de 12 ani mamei .
Mama vrea custodia ambilor copii . Ce sanse are ?
Precizez ca sotul este vulgar si violent si a parasit familia pentru ca prefera alt gen de femei decat sotia ( 13 ani de casatorie )
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 11:59, 5 Mai 2010
sotia poate introduce cerere de divort in instanta , solicitand totodata si incredintarea minorilor spre crestere si educare .
odata investita instanta cu actiunea de divort, se poate solicita pe calea ordonantei presedintiale incredintarea minorilor .
face actiune in instanta si cere incredintarea ambilor copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Cristina Popesti Cristina Popesti As dori sa va relatez o situatie complicata in care se afla o ruda de-a mea si as dori sa stiu cum este mai bine sa procedeze pentru introducerea actiunii de ... (vezi toată discuția)
Divort-copii minori michaell 14 michaell 14 buna ziua! sunt tatal a doi copii minori, unul de 3 ani si celalalt de 12 ani acum 2 saptamani am primit citatie ,sotia deschizand proces de divort iar ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)