avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua
Socrii vor sa ne doneze un apartament,noi fiind casatoriti si avand un copil,in caz de deces al sotului meu,fratele lui poate ataca donatia,,,,sau socrii mei pot anula donatia in urma decesului fiului lor?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:24, 5 Mai 2010
Daca tot doresc sa va faca un bine , faceti contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager .
Donatia e revocabila si , mai mult de atat , existand mostenitori rezervatari (fratele sotului in cazul dvs.) pot ataca acest act pt reducerea liberalitatilor excesive .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua.Doresc o lamurire: A m doi copii,sunt casatoriti dar in localitati diferite, faptul ca locuiesc in acelasi oras cu fiica mea si ca ea ma va ajuta ... (vezi toată discuția)
Succesiune ang671 ang671 buna ziua, problema este urmatoarea:apartamentul in care locuiesc este trecut pe numele cumnatului cu uzufruct la soacra mea.socrul a murit acum un an.trebuie ... (vezi toată discuția)