Bună ziua,
Am o problemă urgentă și complicată.
Am avut un frate care a fost dat dispărut, iar după aproape un an a fost găsit decedat, într-un grad avansat de putrefacție, fără a se putea stabili cu precizie dacă este sau nu vorba de el.
Am cerut să mi se facă un test ADN pentru stabilirea înrudirii, iar la Poliție s-a prezentat și o verișoară care a declarat că este presupusa sora a decedatului și a cerut în numele meu să i se facă testul ADN. Apoi a prezentat poliției, un presupus contract de cumpărare (făcut de mână), cu clauze de întreținere a fratelui meu (care a fost spitalizat de nenumărate ori, având probleme psihice) și cu rezerva dreptului de uzufruct a întreagii lui averi, falsificîndu-i acestuia semnătura, față de doi martori, soț și soție, contract încheiat cu fratele meu în urmă cu 2 ani ( în anul 2008), fără a încheia ulterior vreun contract la notariat.
Vă rog să-mi spuneți dacă acel contract are vreo legalitate juridică?
Este posibil până la primirea rezultatelor testului ADN și după aceea, aceasta să încheie acel contract în formă autentică și să intre în drept asupra averii acestuia fără a avea semnătura acestuia?
Cum se poate demonstra că, contractul este un fals?
Se pedepsește și în ce fel faptul că la Poliție, s-a prezentat, ca fiind sora decedatului și a cerut să i se facă testul ADN în numele meu, dând astfel o declarație mincinoasă? De ce poliția nu a luat nici o măsură cunoscând acest lucru?
Dacă decedatul este fratele meu, cine va veni la succesiune (în lipsa părinților care sunt decedați, a unei soți și a copiilor)?
Ce mă sfătuiți să fac?
Vă mulțumesc și aștept un răspuns cât mai urgent!
Contractul, fiind incheiat sub semnatura privata si cu clauza de intretinere poate fi atacat de dumneavoastra, demonstrand incapactatea fratelui de a incheia actele datorita problemelor psihice pe care va trebui sa le dovediti. Autentificarea acestuia nu se poate face la notariat doar de una dintre parti, poate doar pe calea instantelor judecatoresti.
Iar organelor de cercetare puteti sa le aduceti la cunostinta banuielile dv, insotite, evident de dovezi.
Luati legatura cu un avocat care va va sfatui ce este cel mai bine.
eu vad lucrurile asa, sa vi se faca dvs adn-ul, sa fie confruntat cu adn-ul decedatului si sa se confirme identitatea decedatului. In privinta acelui antecontract el are aceasta valoare iar faptul ca instanta ar putea pronunta ohotarare care sa tine loc de act autentic, mi se pare putin probabil in conditiile in care promitentul vanzator este decedat, mai mult , un astfel de contract trebuia incheiat de la inceput in forma autentica pentru a avea valoare juridica. In privinta falsului , a falsificarii semnaturii , acest lucru se poate demonstra cu ajutorul unei expertize grafoscopice . Impotriva verisoarei poate fi depusa plangere si sepot chiar sesiza din oficiu organele penale , intrucat s-a prezentat sub o identitate falsa , a dat declaratii mincinoase si a fact acte care aduc atingereinfaptuirii justitiei. Insa toate acestea trebuie dovedite temeinic si necesita timp.In lipsa altor succesibili vor culege mostenirea fratii si surorile celui decedat....sper ca ca se va emonstra ca dvs sunteti sora si nu ..verisoara ...
In primul rand contractul de vanzare cumparare a unui imobil trebuie facut prin act autentic, deci nu e valabil sub semnatura privata. Faptul ca a semnat in numele dvs este un fals - deci se face vinovata atat de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Uzul de fals absoarbe infractiune de fals atunci cand este comis de aceeasi persoana.
Apoi, a savarsit de asemenea infractiune de fals privind identitatea in momentul in care s-a dat drept dvs.
Fratele dvs spuneti ca avea probleme psihice - avea o capacitate restransa de exercitiu recunoscuta in vreun fel de autoritati? Pentru ca in acest caz avea nevoie de acordul tutorelui legal pentru semnarea unui astfel de contract.
Contractul este un inceput de dovada scrisa si se poate obtine fie o hotarare judecatoreasca prin care sa se ateste vanzarea fie autentificarea la notar, insa dvs va puteti inscrie in fals pentru a dovedi falsul cu privire la semnatura fratelui dvs (daca aveti o mostra de semnatura pentru analiza grafologica).
De asemenea puteti deschide succesiunea dupa fratele dvs pentru a mosteni, in calitate de sora - unica mostenitoare dupa cate inteleg, insa din pacate nu puteti ataca pe aceasta cale actul de instrainare deoarece nu sunteti mostenitor rezervatar.
Oricum trebuie sa cautati cat mai curand un avocat!
În primul rând doresc să vă mulțumesc pentru răspunsurile date.
Pot să vă spun numai că fratele meu, a fost internat de mai multe ori, însă nu a fost nimeni numit tutore sau reprezentant legal al său. Cât privește semnătura acestuia, în urma decesului părinților noștii, s-a deschis succesiunea, iar la masa succesorală apare și el, alături de ceilalți frați, având semnătura pe Certificatul de moștenitor, care poate fi comparată cu cea din așa-zisul contract, iar dacă acesta ar fi fost făcut atunci când fratele meu era în viață, de ce acea verișoară a așteptat atât (2 ani) pentru a autentifica contractul respectiv?
De asemenea de ce nu a anunțat autoritățile imediat după dispariția fratelui, ci a susținut că acesta este plecat din țară? (la ea găsindu-se însă de către polițiști C.I. a acestuia, iar ea a declarat că acesta obișnuia să-i presteze diferite munci, motiv pentru care i-a cerut acestuia C.I.)
Putea oare acesta să părăsească țara, fără a avea asupra sa un act de identitate?
De asemenea în acel contract apare o clauză de întreținere a decedatului, ea obligându-se să-i asigure toate condițiile (mâncare, haine, bani etc.) și de ce acesta a lucrat în continuare la diverși consăteni, dacă avea bani?
Cum este posibil ca Poliția să fie așa ,,oarbă„?
1-Inscrisul prezentat drept contract de vanzare cumparare,fiind neautentificat ,nu are valoare decat ca si intentie a partilor de viitoare posibila tranzactionare
2-Existenta documentelor de identitate ale fratelui dvs la "verisoara" ,urmeaza sa fie lamurita de catre autoritati
3-Diferentele intre semnaturi nu pot fi constate si consemnate decat in uram unei expertize grafologice
In baza documentelor pe care le detineti,contactati avocat ,care coroborand succesiunea evenimentelor si concluziile autoritatilor ,va poate reprezenta interesele si poate opta pentru varianta favorabila dvs
Succes