avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aflarea adevãrului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aflarea adevãrului

Bună ziua,
Am o problemă urgentă și complicată.
Am avut un frate care a fost dat dispărut, iar după aproape un an a fost găsit decedat, într-un grad avansat de putrefacție, fără a se putea stabili cu precizie dacă este sau nu vorba de el.
Am cerut să mi se facă un test ADN pentru stabilirea înrudirii, iar la Poliție s-a prezentat și o verișoară care a declarat că este presupusa sora a decedatului și a cerut în numele meu să i se facă testul ADN. Apoi a prezentat poliției, un presupus contract de cumpărare (făcut de mână), cu clauze de întreținere a fratelui meu (care a fost spitalizat de nenumărate ori, având probleme psihice) și cu rezerva dreptului de uzufruct a întreagii lui averi, falsificîndu-i acestuia semnătura, față de doi martori, soț și soție, contract încheiat cu fratele meu în urmă cu 2 ani ( în anul 2008), fără a încheia ulterior vreun contract la notariat.
Vă rog să-mi spuneți dacă acel contract are vreo legalitate juridică?
Este posibil până la primirea rezultatelor testului ADN și după aceea, aceasta să încheie acel contract în formă autentică și să intre în drept asupra averii acestuia fără a avea semnătura acestuia?
Cum se poate demonstra că, contractul este un fals?
Se pedepsește și în ce fel faptul că la Poliție, s-a prezentat, ca fiind sora decedatului și a cerut să i se facă testul ADN în numele meu, dând astfel o declarație mincinoasă? De ce poliția nu a luat nici o măsură cunoscând acest lucru?
Dacă decedatul este fratele meu, cine va veni la succesiune (în lipsa părinților care sunt decedați, a unei soți și a copiilor)?
Ce mă sfătuiți să fac?
Vă mulțumesc și aștept un răspuns cât mai urgent!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:57, 6 Mai 2010
Bună ziuna,
V-am scris ieri însă fără a preciza faptul că fratele meu a fost găsit mort, însă spânzurat, cu propria cămașă de un copac la cca. 1,5 m înălțime, într-o pădure din apropierea satului unde locuia.
Problema este că nu cred că acesta s-a spânzurat, cu atât mai mult cu cât imediat ce a fost anunțată familia de către Poliția din localitate, verișoara a și început demersurile pentru a intra în posesia averii acestuia, prezentând așa zisul contract.
Oare de ce a așteptat atât (2 ani)?
De ce dacă întradevăr avea un contract de întreținere nu l-a încheiat în formă autentică, ci a așteptat ca acesta să moară?
Este vorba întradevăr de suicit sau crimă?
Asa cum am spus am rezerve in privinta recunoasterii unui astfel de contract. Insa admitand ca ar fi unul care sa poata produce efecte juridice, ma gandesc la faptul ca cea care se obligase la intretinerea persoanei, care implica , in opinia mea si o mai mare grija fata de o persoana cu afectiuni psihice in special, ar putea fi trasa la raspundere . Este greu de crezut ca unei persoane fara discernamant nu i-a fost numit un tutore.
Nu m-as duce cu gandul totusi la crima, insa nu exclud aceasta ipoteza. pe de alta parte , o persoana care suferea de alienatie mintala putea fi capabila de suicid. de ce nu cereti demararea unei anchete? cine stie , poate se va elucida acest mister.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals în declarații casiana m casiana m Bună ziua, Am avut un frate care a fost găsit decedat, într-un grad avansat de putrefacție, fără a se putea stabili cu precizie despre cine este ... (vezi toată discuția)
Semnatura contrafacuta casiana m casiana m Bună ziua Am o problemă destul de complicată. Am avut un frate care a fost găsit decedat, într-un grad avansat de putrefacție, fără a se putea ... (vezi toată discuția)
Este un act care poate fi luat în considerare???? casiana m casiana m Bună ziua, După cum v-am mai scris acum 2 săptămâni, fratele meu găsit spânzurat, după luni de zile, „cică„ ar fi încheiat un ... (vezi toată discuția)