avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare credit negarantat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare credit negarantat

Daca poate cineva sa-mi raspunda. Am acumulat mai multe credite la diferite banci prin intermediul cardurilor de credit negarantate cu nimic, decat cu angajamentul meu scris de a le rambursa. Banii i-am cheltuit pt. consum, in general cumparaturi, benzina etc. De-a lungul a 3-4 ani s-au tot acumulat datorii si dobanzi si de 2 ani decand nu mai lucrez nu am mai putut plati facturile lor care impreuna cu penalizarile trec de10 mii de euro. Am primit somatie de executare silita dar momentan nu am cum sa achit suma aceasta. Nu posed nici apartament, stau cu parintii si ei sunt ingrijorati acum ca poate recuperatorul sa le ia apartamentul. Exista pericolul asta? Chiar daca ei nu au garantat pt. mine cu nimic? Pot sa puna propire pe conturile sau bunurile parintelui?
Iar in ce ma priveste pe mine ce mi se poate intampla cel mai rau daca nu pot da banii?
Va multumesc pt sfat!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:45, 5 Mai 2010
Dac parintii nu au semnat ca giranti, executorul nu poate executa bunurile acestora pentru o creanta a dvs. Sa nu-si mai faca griji. Insa dvs veti fi urmarit si in momentul cand va veti angaja vi se pune poprire pe salariu ( retinere 1/3), iar daca va cumparati bunuri....masina, casa...si acestea pot forma obiectul executarii.
Numai pe d-voastra. va pot executa bancile.
Daca nu aveti nimic pe numele d-voastra.,nu va pot face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme credit nevoi personale cristidas cristidas Buna ziua, Am un credit de nevoi personale la o banca, de aproximativ 2 ani de zile, si de aproape 3 luni nu am reusit sa mai achit aceste rate, momentan ... (vezi toată discuția)
Obligatiile sotului/sotiei in relatia cu banca a debitorului ilincamo ilincamo Buna ziua, Sotul doreste sa contracteze un credit cu ipoteca, in acest caz bancile solicitand ca sotia sa semneze si ea contractul de ipoteca \\"pentru luare ... (vezi toată discuția)
Executare silita anamaria30 anamaria30 buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:eu si sotul meu am luat un credit si am girat cu un apartament ce era pe ... (vezi toată discuția)