avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ai fost concediat ca urmare a pseudo-reorganizarii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ai fost concediat ca urmare a pseudo-reorganizarii ?

Numele meu este M.Sorin si doresc sa intreb urmatoarele:
1. Ce este de facut atunci cand esti concediat ca urmare a pseudo-reorganizarii?
(societatea prin reprezentantii sai produc selectii de personal folosindu-se art.65, transformand contractele de munca, cele "nedeterminate" in "determinate" , concediind si angajand persoane care au aceleasi atributii modificand doar titulatura postului)
2. Cum poti combate aceasta practica..in instanta....cum ramane cu alin2.."Desfintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.."
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 5 Mai 2010
Pai exact asata trebuie sa demonstrati in instanta. Ca acea concediere nu este efectiva, nici reala si nici serioasa.
Ceva documente v-ar ajuta f mult.
Documente???
Poate nume de persoane concediate si nume de noi persoane angajate sa faca aceeasi treaba.......pot obliga societatea sa prezinte instantei contractele de colaborare sau de munca instantei?
Hm,

Cam incurcata situatia.
Orice angajator are libertatea sa-si organizeze si reorganizeze activitatea cum crede de cuviinta. Asta inseamna inclusiv reorganizare interna, desfiintare de posturi, infiintarea altora, etc. E greu de stiut, si mai ales de demosntrat daca noile posturi (ca si atributii) sunt exact identice cu unele care au fost desfiintate. Cele noi pot cuprinde atributii din posturile vechi + altele. Sau doar o parte din ele; pot fi comasate intre ele,etc.

Sincer, cred ca sunt sanse minime de reusita... mai ales daca nu aveti acces la documente doveditoare.

Pentru cei concediati cf art 65, exista masura de protectia sociala acordata de AJOFM, pentru cei care indeplinesc toate conditiile unei indemnizatii de somaj.
soringoldenboy@yahoo.com a scris:

Documente???
Poate nume de persoane concediate si nume de noi persoane angajate sa faca aceeasi treaba.......pot obliga societatea sa prezinte instantei contractele de colaborare sau de munca instantei?


Daca puteti demonstra ca ati fost concediat dar s-au facut angajari pe exact aceleasi posturi si acelelasi atributii........ ati castigat.
Solicitati instantei sa se puna la dispozitie situatia cocnedieri - angajari pe perioada aceea.
Cum ramane cu obligativitatea , cel putin morala, a societatii de a oferi un alt loc de munca?
In toate deciziile de concediere...scrii ca nu ai posibilitatea oferirii unui alt loc de munca si tu angajezi pe capete!
Ceva nu este in regula.
Spuneti ceva de documente....trebuie sa patrund prin efractie.....sau instanta ar trebui sa le solicite?
Daca doresc sa actionez in instanta societatea ...si pierd,..ce presupune asta?


Multumesc,
Sorin Mihoc

Alte discuții în legătură

Concediere individuala VIOLETA CIUREA VIOLETA CIUREA Buna ziua, Am o speta relativ interesanta. Intr-o anumita societate cu activitate extinsa teritorial in mai multe judete s-a decis efectuarea ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintarea postului david - adrian1 david - adrian1 Buna ziua as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari legale liniuta liniuta O societate este vanduta ,noul proprietar schimba denumirea firmei, face reduceri din vechii angajati si pe posturile lor face noi angajari ,pot face ceva cei ... (vezi toată discuția)