avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua.Supun atentiei dvs. situatia urmatoare, cu rugamintea de a-mi oferi un rasp.daca se poate:am lucrat 17 ani intro companie de unde am plecat cu art.55(acordul ambelor parti) dupa aproximativ 2 sapt.m-am angajat tot cu carte de munca la o alta firma,iar dupa 2 luni s-a desfintat postul si a trebuit sa plec.in aceasta situatie as putea beneficia de somaj pana imi gasesc un alt loc de munca si in ce conditii.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:19, 5 Mai 2010
1. Daca ultimul contract individual de munca a incetat cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului ocupat de dvs.) aveti dreptul la indemnizatie de somaj daca aveti lucrate (si cotizate la somaj) 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se acorda somaj in situatia mea? cristina1973 cristina1973 Buna seara, sa inchis punctul de lucru unde lucrez dar angajatorul mi-a dat o notificare unde imi acorda preaviz 20 de zile lucratoare si enumara cateva ... (vezi toată discuția)
Trimitere in somaj ldona ldona As vrea sa aflu care este procedura de trimitere individuala in somaj. (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? popica--- popica--- am lucrat 10 luni la o firma pina in februarie , dupa care mam angajat cu contract nedeterminat in 1 martie iar ieri19 april ma anuntat seful ca in 3 mai mi ... (vezi toată discuția)