avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie slimentara pe venituri reale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie slimentara pe venituri reale

Sotul meu detine o societate importanta, cu 20 de angajati si tot atitea masini. La divort a prezentat o adeverinta de salariat la firma pe care o are, de 1040 de ron, in functie de care s-a stabilit cuantumul pensiei alimentare pentru copil in valoare de 270 ron, lunar. E corect? Veniturile lui sunt mult mai mari, din dividende...cum sa fac sa obtinem o suma reala? Exista o suma maxima stabilita pentru pensia alimentara?
Maxima nu, minima da.
Probabil ca dvs. ati primit-o pe cea minima, la veniturile dovedite de fostul sot.
Maximul este cel la cere se inteleg partile sa il acorde, respectiv sa il primeasca.
Daca nu v-ati putut intelege cu dumnealui, anterior divortului, acum este mai greu.
Puteti sa disutati cu dumnealui sa va plateasca suplimentar, in functie de cum il lasa inima..
Altfel, puteti ataca hotatrarea instantei de fond ori dupa ramanerea acesteia definitiva si irevocabila, sa va adresati instantei cu o cerere de suplimentare a pensiei alimentare, dovedind ca fostul sot are venituri mult mai mari fata de data la cere s-a pronuntat hotararea cu privire incredintarea pensiei pt. minor.
Puteti incerca sa faceti demersuri la Registrul Comertului si la Administratia Financiara unde isi are domiciliul fiscal societatea pe care o detine sotul dvs. pt. a afla situatia dividentelor si veniturile pe care le obtine de pe urma acestora.

Cu bine!

Av. Emilia Ene
daca dovediti suma provenita din dividende, instanta il poate obliga si la 1/4 din aceasta.
cum puteti afla? - solicitand instantei sa faca o adresa catre societate, iar aceasta sa raspunda tot printr-o adresa (adeverinta) in care sa se mentioneze suma respectiva. mai puteti afla acest fapt din actele contabile, bilanturi, declaratii fiscale, de la AFP.
exista cote maxime, in functie de nr de copii si de nr. de creante pe care le are debitorul.
Nu exista o suma maxima a pensiei de intretinere.Aceasta se stabileste in functie de posibilitatile materiale ale celui obligat la intretinere, care se raporteaza la veniturile reale si continui ale acestuia si de nevoile minorei beneficiara a pensiei.Ori, in cazul d-voastra este clar ca veniturile acestuia sunt mult mai mari.Dividendele cred ca au caracter de venit periodic si constant in functie si de care sa se stabileasca pensia.Ar fi trebuit sa solicitati pensia raportata la toate veniturile fostului sot.Nu este tarziu nici acum cand puteti solicita acest lucru pe calea unei actiuni de majorare a pensiei, scutita de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte de venit cu discrepante, fals in acte? catrinel_lia catrinel_lia Buna ziua, In luna ianuarie am intentat proces fostului sot pentru majorarea pensiei alimentare. La calcularea pensiei alimentare s-a luat in considerare ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere costache_mirrela costache_mirrela In urma hotararii def. si irevocabile, mi-a fost incredintat minorul spre crestere si educare, tatal urmand sa plateasca 25% din venitul net. Timp de un an si ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei alimentare Perditta Perditta Buna ziua!Sunt divortata de 4 ani si instanta a hotarat de comun acord cu tatal fiicei mele o pensie de 800ron lunar,bani care in tot acest timp fostul meu ... (vezi toată discuția)