avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adeverinte de venit cu discrepante, fals in acte?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adeverinte de venit cu discrepante, fals in acte?

Buna ziua,
In luna ianuarie am intentat proces fostului sot pentru majorarea pensiei alimentare. La calcularea pensiei alimentare s-a luat in considerare adeverinta de salariu pe luna ianuarie ci nu media pe ultimele 6 luni( fostul sot facand dovada ca nu mai dobandeste acele venituri). Cererea a fost admisa si a ramas definitiva.
In luna iunie fostul sot a intentat el actiune pentru reducerea pensiei alimentare. Cererea a fost admisa, acum intentionez sa fac recurs.
In ambele procese instanta a solicitat institutiei unde lucreaza adeverinte cu veniturile realizate pe ultimile 6 luni. Intrucat procesele s-au derulat la intervale apropiate, pentru lunile decembrie si ianuarie exista adeverinte de venit depuse la ambele dosare. Spre stupoarea mea, pentru ambele luni veniturile nete difera in cele 2 adeverinte (sunt diferente semnificative de ordinul sutelor de lei noi) desi sunt semnate de aceleasi persoane. Mai mult, venitul net pentru luna ianuarie din adeverinta care a fost luata in considerare la majorarea pensiei alimentare este mai mic decat venitul net pentru aceeasi luna declarat in adeverinta depusa la dosarul ulterior. Ce as putea face pentru a face dreptate? Ma pot lupta cu morile de vant? Mentionez ca nu este vorba de un simplu SRL ci de un Minister in cadrul caruia fostul sot a detinut functie de conducere in departamentul juridic.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: catrinel_lia , utilizator 19:53, 14 August 2009
Rugati avocatul sa ceara copie dupa statele de plata si cartea de munca a fostului sot.Nu se poate sa nu i se raspunda la vreo adresa,mai ales ca e vorba de un proces.
De ce nu spuneti nimic si despre veniturile pe februarie, martie, etc. depuse la dosarul pentru reducerea pensiei? Sunt ele mai mici decat cele pe decembrie si ianuarie? Este foarte posibil ca venitul din ianuarie despre care vorbiti sa cuparinda si al 13-lea salariu, iar cel din decembrie sa mai contina si o prima de Craciun, venituri care oricum nu sunt luate in calcul la pensia de intretinere deoarece nu au caracter constant......Mi se pare corect ca instanta sa tina cont de faptul ca paratul nu mai detine functia de conducere pe care a avut-o.... Cand intretinerea este datorata pentru un copil aceasta se stabileste, in functie de nevoia celui care solicita, pana la o patrime din veniturile debitorului. Deci orice suma care se incadreaza in plafonul de "pana la o partime" este perfect legala.
Ceea ce am vrut eu sa subliniez(dar se pare ca nu m-am facut inteleasa) este ca Ministerul a trimis Instantei, pentru 2 dosare diferite, adeverinte de venit in care veniturile nete difera pentru cele 2 luni (decembrie si ianuarie, singurele luni care apar in ambele adeverinte) .
Observam cu surprindere ca pensia alimentara a fost stabilita in functie de venitul pe luna ianuarie din adeverinta depusa la dosar, venit pe care l-am considerat corect. Insa in adeverinta depusa in dosarul care se afla acum pe rol, venitul pe luna ianuarie este mai mare, de unde deduc ca a fost stabilita o pensie alimentara incorecta. Oricum nu se mai poate face nimic. Imi pun insa mari semne de intrebare daca venitul la care a fost calculata acum actuala pensie alimentara, evident redusa, este intradevar cel real. Culmea este ca veniturile uterioare, februarie si martie, daca tot doriti sa fac referire la ele, sunt mai mari decat cele pe luna ianuarie,luna in functie de care s-a calculat pensia. Dar degeaba am cerut calcularea pensiei in cota procentuala raportata la venitul net , pentru ca instantele bucurestene nu agreaza aceasta posibilitate. Oricum mi se pare trist ce se intampla in tara asta. Din adeverintele depuse la dosarul pt majorarea pensiei alimentare reiesea ca in lunile august -decembrie2008, a castigat venituri nete in medie de 14000 RON. Totusi pensia a fost stabilita luindu-se in calcul doar venitul din luna ianuarie, cel micsorat, pe motiv ca s-au taiat sporurile functionarilor publici. Si instanta a stabilit o pensie de 600 RON. Iar acum instanta a stabilit reducerea acesteia la 450 RON, pe motiv ca nu mai are functie de conducere si tinand cont doar de venitul pe luna aprilie(pentru ca asa a solicitat el) desi functia nu o mai detine din martie iar salariul pe lunile martie a fost mai mare. Voi face recurs dar simt ca in zadar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie de intretinere in cota procentuala didi13 didi13 La inceputul anului i-am intentat proces fostului sot pentru majorare pensie alimentara. Din adresele depuse la dosar cu venitul pe ultimile 6 luni reiesea ca ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentarã Cristian Marian Cristian Marian Proces de partaj. Copilul îmi este încredințat mie. În timpul divorțului, fosta soție a adus o adeverință de salar pe 6 luni cu 1500 ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei alimentare wyoreal78 wyoreal78 Buna ziua. As dori si eu o lamurire legata de un proces pentru marirea pensiei alimentare. Am un copil cu fosta sotie, caruia ii platesc pensie alimentara in ... (vezi toată discuția)