avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marirea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marirea pensiei alimentare

Buna ziua. As dori si eu o lamurire legata de un proces pentru marirea pensiei alimentare. Am un copil cu fosta sotie, caruia ii platesc pensie alimentara in valoare de 90 de lei,neavand un venit stabil pana acum. Din luna martie am prins un contract de munca sezonier in Germania, iar fosta sotie mi-a intentat proces ptr marirea pensiei alimentare. In acest moment sunt recasatorit si mai am 2 fete cu actuala sotie. As dori sa stiu daca trebuie sa ma prezint la proces,eu fiind in Germania. In cazul in care nu ma prezint ce se va intampla?Se poate recalcula pensia alimentara si in lipsa mea, tinandu-se cont ca mai am inca 2 copii cu actuala sotie? Fosta sotie nu stie ce venituri inregistrez eu in Germania, pe ce baza se va recalcula...... Dupa cele 6 luni de contract voi fi obligat sa platesc o pensie marita??? Va multumesc anticipat. Pot primi raspuns si pe adresa de email : wyoreal78@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: wyoreal78 , utilizator 15:27, 5 Aprilie 2012
1.procesul se poate judeca si in lipsa dvs. daca sunteti legal citat;

2.depuneti la dosar, chiar daca nu va prezentati la proces, intampinare, la care anexati copii de pe certificatele de nastere ale celorlalti doi copii;

3.pentru a putea sa obtina o majorare a pensiei de intretinere, fosta sotie trebuie sa aduca dovezi ca ati avut venituri nete pe ultimele sase luni care sa permita obligarea dvs. la o pensie mai mare decat cea la care sunteti obligat acum, in conditiile in care mai aveti si alti doi copii in intretinere.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
ContSters241434, utilizator
Pentru completari la dosar se poate prezenta actuala mea sotie? Nu sunt impotriva maririi pensiei alimentare,numai ca nu ma pot prezenta eu in tara, neputand pleca din Germania, datorita programului de munca. Va multumesc anticipat! In cazul in care se va incheia contractul de munca, ce se va intampla cu pensia alimentara, va reveni la suma actuala,sau voi fi nevoit sa incep alt proces?
Cererea si fotocopiile certificatelor de nastere ale minorelor certificate (scrieti pe fiecare exemplar: "conform cu originalul" si semnati) le puteti depune chiar dvs. personal prin registratura instantei sau prin posta cu confirmare de primire, actuala sotie neavand nicio calitate in dosarul respectiv.

Daca abia acum incepe contractul de munca, nu aveti de ce va teme, pentru ca nu ati obtinut inca venituri majorate.

Daca fosta sotie va da ulterior in judecata si instanta va mareste suma pe care o aveti de platit, ulterior, daca venituri dvs. nete vor scadea, puteti face o actiune in instanta pentru reducerea pensiei de intretinere pentru primul dvs. copil.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
ContSters241434, utilizator
Va multumesc frumos pentru promptitudine. O zi buna va doresc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara schwarzer11 schwarzer11 Buna seara!! Sint cetatean Roman cu domiciliul in Austria si platesc de circa 7 ani suma de 100€,lunar, pensie alimentara pentru doi copii care ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentare meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Va supun discutiei urmatoarea situatie. In anul 2007 am divortat de fosta sotie. Pentru copil a fost stabilita o pensie de 323 ron. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară StuAli StuAli Bună ziua. Eu și fostul meu soț am divorțat si avem un copil care locuiește în România cu fostul meu soț. La procesul de divorț s-a stabilit pensia ... (vezi toată discuția)