avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara!!
Sint cetatean Roman cu domiciliul in Austria si platesc de circa 7 ani suma de 100€,lunar, pensie alimentara pentru doi copii care locuiesc in Romania cu fosta sotie. Intentionez sa cer cetatenie Austriaca. Intrebarea mea este daca in aceste noi circumstante, poate cere fosta sotie o recalculare a pensiei,procentuala, in functie de salarul meu actual?? Nu doresc sa ma sustrag obligatiei, doar ca in situatia actuala- noua familie,copil si credite pe casa- o marire a pensiei ar avea efecte grave pentru noua mea familie.
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 20:17, 23 Februarie 2009
Este dreptul fostei sotii de a cere recalcularea pensiei de intretinere daca se dovedeste ca realizati venituri mai mari. Poate cere acest lucru indiferent daca aveti cetatenia romana sau cea austriaca.
Da, fosta sotie se poate adresa instantei de judecata in vederea recalcularii cuantumului pensiei de intretinere, intrucat veniturile dvs actuale s-au marit.
Astfel , se poate dispune 1/4 din venitul net pt un copil , 1/3 pt 2 copii aflati in intetinere , si 1/2 pt 3 sau mai multi.Deci se va avea in vedere faptul ca dvs mai aveti in intretinere un copil
Buna seara.Daca veniturile dvs. sunt mai mari decat cele avute in vedere la stabilirea pensiei de intretinere actuale fosta dvs. sotie poate solicita majorarea acesteia conform actualelor dvs venituri.Desigur ca la proces veti putea precza si dvs faptul ca in prezent aveti un copil dintr-o casatorie ulterioara si acest aspect va fi avut in vedere la actualizarea pensiee.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor ruxandra2011 ruxandra2011 Buna ziua, am un baietel de 3 ani, nu sunt casatorita cu tatal lui. Eu si copilul avem cetatenie austriaca, domiciliul deasemenea in Austria, unde s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara edyB edyB Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: am divortat cu mai multi ani in urma, exista un copil in intretinerea fostei sotii, am fost obligat la plata unei ... (vezi toată discuția)
Divort anita18@gmx.at anita18@gmx.at Am o fetitä näscutä in Austria,tatäl Austriac,am divorzat de comun acord,fetita rämine la mine,eu am hotärit sä-mi reiau numele de fatä,iar fata ... (vezi toată discuția)