avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentarã
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentarã

Proces de partaj. Copilul îmi este încredințat mie.

În timpul divorțului, fosta soție a adus o adeverință de salar pe 6 luni cu 1500 roni venit net mediu lunar, după care s-a stabilit pensia alimentară.

Acum, la partaj, în dorința de a demonstra marea contribuție la obținerea bunurilor aduce dovezi (copie după cartea de muncă) că în aceeași perioadă de 6 luni a avut venituri brute de 5000 de roni. Acestea sunt, de fapt, veniturile corecte, care includ și sporurile și stimulentele, iar eu știam acest lucru.

ÎNTREBARE: în baza documentelor depuse la dosarul de partaj, pot deschide un alt proces (civil) pentru recalcularea pensiei alimentare corecte?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian Marian , utilizator 00:29, 20 Noiembrie 2010
Ori de cate ori puteti dovedi venituri lunare mai mari, in mod constant, puteti solicita majorarea pensiei de intretinere.
Mulțumesc!

Având în vedere că pensia alimentară primită de un an de zile s-a calculat pe un document fals, se poate cere retroactiv diferența rezultată?

Ce modalitate de recalculare a pensiei există? Cerere la judecătorie?

Atunci când nu există dovezi scrise în privința veniturilor celuilalt, pot solicita judecătoriei să ceară adeverință de venit de la instituția angajatoare a fostei consoarte? Se practică?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara conico conico buna ziua! as dori sa stiu care este procentul de pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara a iubitului meu! el a divortat prin 2004, ... (vezi toată discuția)
Venituri nedeclarate în adeverința de salar Cristian Marian Cristian Marian Sentință definitivă de divorț. Minorul mi-a fost încredințat mie, iar pensia alimentară a fost stabilită în sumă fixă. Am descoperit de ... (vezi toată discuția)
Venit calculat pentru pensia alimentara KARINA73 KARINA73 Buna ziua, am o nelamurire cu privire la venitul luat in calcul pentru plata pensiei alimentare. Am inteles ca procentul este de 25% din venit(pentru un ... (vezi toată discuția)