avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Venituri nedeclarate în adeverința de salar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Venituri nedeclarate în adeverința de salar

Sentință definitivă de divorț. Minorul mi-a fost încredințat mie, iar pensia alimentară a fost stabilită în sumă fixă. Am descoperit de curând că în adeverința de salar nu erau trecute stimulentele. Ce se poate face? Ce procedură legală există pentru verificarea veniturilor reale și pedepsirea salariatului care a emis un act cu date false?
Cel mai recent răspuns: Cristian Marian , utilizator 00:51, 16 Iunie 2010
Stimulentele sunt venituri extrasalariale, care nu se acorda cu regularitate si nu sunt in acelasi cuantum. Cel mai bine ar fi fost sa vi se stabileasca pensia in procent din veniturile lunare si atunci s-ar fi putut retine procentul respectiv din veniturile lunare ale fostei sotii.
Corect, dar cuantumul se stabilește la total venituri lunare, nu doar la salariul strict. Mie când mi-au făcut adeverința de salar au scris toate veniturile salariale, brute și nete, nu doar salariul. Acolo, pe adeverința fostei soții scrie total venituri, nu scrie total salar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentarã Cristian Marian Cristian Marian Proces de partaj. Copilul îmi este încredințat mie. În timpul divorțului, fosta soție a adus o adeverință de salar pe 6 luni cu 1500 ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru stabilirea pensiei alimentare pentru intretinere minor ? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! Situatia sta in felul urmator : de curand ,salariul meu a fost micsorat considerabil,dar fosta mea sotie cere o marire a pensiei alimentare.As vrea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in suma fixa bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Am divortat acum doi ani. Din casnicie a rezultat un copil , acum are 11 ani, care a ramas la mine. conform sentintei judecatoresti fostul meu sot a fost ... (vezi toată discuția)