Buna ziua ! Situatia sta in felul urmator : de curand ,salariul meu a fost micsorat considerabil,dar fosta mea sotie cere o marire a pensiei alimentare.As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez,si ce acte sunt necesare pentru a se obtine o calculare corecta la momentul acesta tinand cont de faptul ca venitul meu lunar net a scazut...
Va multumesc anticipat!
Aveti nevoie de o adeverinta de venit eliberata de la locul dvs. de munca., adeverinta din care sa rezulte venitul brut si cel net pe ultimele 6 luni.
Daca sentinta prin care este stabilita la acest moment pensia de intretinere este stabilita in cuantum fix, ea va fi stabilita in procent, astfel ca orice crestere ori diminuare a venitului va face sa fluctueze pe cale de consecinta si cuantumul pensiei.
Procentele stabilite de lege sunt 25% pentru 1 copil, 33% pentru 2 copii si 50% pentru 3 copii sau mai multi.
Aveti doua variante:
- fie va prezentati in fata instantei la termenul stabilit de instanta in procesul de majorare pensie de intretinere si depuneti o adeverinta de salariu cu veniturile nete pe ultimele 6 luni fie
- va prezentati in fata instantei si solicitati ca aceasta sa emita o adresa la angajatorul dv. pentru a comunica acesta direct la dosar adeverinta cu media veniturilor nete pe ultimele 6 luni. ;)
Pensie intretinere
buiavasi
buna ziua!
as dori sa ma lamuriti si pe mine in privinta cuantumului pensiei de intretinere pt un copil minor , in conditiile in care fostul meu sot are un ... (vezi toată discuția)