avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce acte sunt necesare pentru stabilirea pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce acte sunt necesare pentru stabilirea pensiei alimentare pentru intretinere minor ?

Buna ziua ! Situatia sta in felul urmator : de curand ,salariul meu a fost micsorat considerabil,dar fosta mea sotie cere o marire a pensiei alimentare.As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez,si ce acte sunt necesare pentru a se obtine o calculare corecta la momentul acesta tinand cont de faptul ca venitul meu lunar net a scazut...
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:41, 6 Iunie 2010
Aveti nevoie de o adeverinta de venit eliberata de la locul dvs. de munca., adeverinta din care sa rezulte venitul brut si cel net pe ultimele 6 luni.
Daca sentinta prin care este stabilita la acest moment pensia de intretinere este stabilita in cuantum fix, ea va fi stabilita in procent, astfel ca orice crestere ori diminuare a venitului va face sa fluctueze pe cale de consecinta si cuantumul pensiei.
Procentele stabilite de lege sunt 25% pentru 1 copil, 33% pentru 2 copii si 50% pentru 3 copii sau mai multi.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Aveti doua variante:
- fie va prezentati in fata instantei la termenul stabilit de instanta in procesul de majorare pensie de intretinere si depuneti o adeverinta de salariu cu veniturile nete pe ultimele 6 luni fie
- va prezentati in fata instantei si solicitati ca aceasta sa emita o adresa la angajatorul dv. pentru a comunica acesta direct la dosar adeverinta cu media veniturilor nete pe ultimele 6 luni. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara dancovasa dancovasa Buna ziua.Cum se calculeaza pensia alimentara daca acum 4 luni am avut un venit la un loc de munca de unde am plecat iar de 2 luni lucrez la actualul loc de ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentare meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Va supun discutiei urmatoarea situatie. In anul 2007 am divortat de fosta sotie. Pentru copil a fost stabilita o pensie de 323 ron. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa ma lamuriti si pe mine in privinta cuantumului pensiei de intretinere pt un copil minor , in conditiile in care fostul meu sot are un ... (vezi toată discuția)