avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie alimentara

Buna ziua.Cum se calculeaza pensia alimentara daca acum 4 luni am avut un venit la un loc de munca de unde am plecat iar de 2 luni lucrez la actualul loc de munca unde am un venit mai mic.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dancovasa , utilizator 20:01, 28 Iulie 2013
Trebuie deschis proces si micsorata pensia de instanta.
In acest moment sunteti in proces pentru stabilirea pensiei de intretinere sau deja aveti o hotarare in care aveti de platit o anumita suma?
Daca acum sunteti in proces, se va face media veniturilor obtinute in ultimele 6 luni.
Daca aveti o hotarare definitiva cu o anumita suma stabilita, aveti mai sus raspunsul Dnului avocat Lascoschi.
dancovasa a scris:

Buna ziua.Cum se calculeaza pensia alimentara daca acum 4 luni am avut un venit la un loc de munca de unde am plecat iar de 2 luni lucrez la actualul loc de munca unde am un venit mai mic.Va multumesc

Aveti deja o pensie stabilita? Daca da, e in procent sau in cuantum? Daca aveti deja o pensie stabilita in cuantum, promovati actiune de reducere. Indicat ar fi sa solcitati stabilirea pensie in procent, preveniti astfel alte procese de majorare / micsorare.
Daca aveti deja o pensie stabilita in procent, aplicati procentul la noul venit
Nu am deschis inca procesul.Doream sa stiu cum se va calcula media pe ultimele 6 luni sau procent din salariul actual care e mai mic.Va multumesc
Se va face media veniturilor pe ultimele 6 luni

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru stabilirea pensiei alimentare pentru intretinere minor ? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! Situatia sta in felul urmator : de curand ,salariul meu a fost micsorat considerabil,dar fosta mea sotie cere o marire a pensiei alimentare.As vrea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ramo79na ramo79na Buna ziua, Sunt divortata de tatal copilului meu, in varsta de 9 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie. Tatal plateste pensie alimentara. Peste 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare roberta17 roberta17 Am obtinut majorarea pensiei alimentare in luna iulie de la 450 ron la 900 ron,fostul sot fiind stabilit in State.El refuza sa-mi plateasca suma majorata si ... (vezi toată discuția)