Am obtinut majorarea pensiei alimentare in luna iulie de la 450 ron la 900 ron,fostul sot fiind stabilit in State.El refuza sa-mi plateasca suma majorata si luna asta a introdus cerere de dminuarea alocatiei pe motiv ca mai are un copil si si-a schimbat jobul und ecastiga mai putin.
Credeti ca as avea sansa acum sa introduc actiune penala pentru neplata?el daca a deschis proces de dminuare eu as avea castig chiar daca mi-a trimis suma partiala si nu cea la care a fost obligat?
Va multumesc.
Este obligat sa va plateasca pensia majorata de la data stabilita in sentinta , pana ce instanta va stabili, daca va stabili micsorarea pensiei!
Poate obtine micsorarea pt nasterea altui copil si diminuarea veniturilor, insa vor fi avute in vedere veniturile pe ultimele 6 luni!
Pana la momentul micsorarii pensiei de intretinere, fostul sot trebuie sa respecte hotararea actuala , altminteri , savarseste infractiunea de abandon de familie, incriminata in art. 305 din Codul penal ( impacarea, respectiv retragerea plangerii penale prealabile inlatura raspunderea penala, chiar in apel sau recurs, deci pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti).
Intr-adevar, odata cu nasterea unui al doilea copil si cu reducerea veniturilor, va si micsorat si cuantumul pensiei de intretinere. ( 16, 5% din venitul realizat). conform art . 94 si 42 din Codul familiei.