avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

Am obtinut majorarea pensiei alimentare in luna iulie de la 450 ron la 900 ron,fostul sot fiind stabilit in State.El refuza sa-mi plateasca suma majorata si luna asta a introdus cerere de dminuarea alocatiei pe motiv ca mai are un copil si si-a schimbat jobul und ecastiga mai putin.
Credeti ca as avea sansa acum sa introduc actiune penala pentru neplata?el daca a deschis proces de dminuare eu as avea castig chiar daca mi-a trimis suma partiala si nu cea la care a fost obligat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:38, 18 Noiembrie 2010
Este obligat sa va plateasca pensia majorata de la data stabilita in sentinta , pana ce instanta va stabili, daca va stabili micsorarea pensiei!
Poate obtine micsorarea pt nasterea altui copil si diminuarea veniturilor, insa vor fi avute in vedere veniturile pe ultimele 6 luni!
Pana la momentul micsorarii pensiei de intretinere, fostul sot trebuie sa respecte hotararea actuala , altminteri , savarseste infractiunea de abandon de familie, incriminata in art. 305 din Codul penal ( impacarea, respectiv retragerea plangerii penale prealabile inlatura raspunderea penala, chiar in apel sau recurs, deci pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti).

Intr-adevar, odata cu nasterea unui al doilea copil si cu reducerea veniturilor, va si micsorat si cuantumul pensiei de intretinere. ( 16, 5% din venitul realizat). conform art . 94 si 42 din Codul familiei.

Succes.

pana se admite micsorarea sumei este obligat sa va plateasca pensia conform hotararii instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dimunarea pensiei alimentare roberta17 roberta17 Fostul meu sot este plecat in State si in urma hotararei de majorare pe care am obtinut-o in luna iulie a fost obligat la plata unei alocatii de 900 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dariusflorian dariusflorian Buna ziua,as dori si eu un sfat ,fosta sotie m a actionat in judecata pt neplata pensiei alimentare(avem impreuna o fata care are 15 ani)mentionez ca suntem ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara/ ulterior plata necorespunzatoare -pls help! ella2012 ella2012 buna, pana anul trecut fostul sot a fost salariat min. interne de unde am primit cu regularitate pensia alimentara( pensie alimentara in cuantum de 25% din ... (vezi toată discuția)