Fostul meu sot este plecat in State si in urma hotararei de majorare pe care am obtinut-o in luna iulie a fost obligat la plata unei alocatii de 900 Ron.Momentan el imi trimite 450 ron si a deschis proces de diminuare a alocatiei luna octombrie pe motiv ca si-a schimbat locul de munca avind un venit mai mic si ca are al 2 lea copil.
Va rog sa-mi spuneti daca as avea castig de cauza daca il dau in judecata penala pentru neplata chiar daca eu primesc numai partial alocatia?
Mentionez ca eu nu pot dovedi venitul lui ca este in State si nu-mi raspund la e-mailuri fiind alte legi.
Va rog sa-mi raspundeti pentru ca sunt intr-o siuatie delicata si nu am bani pentru a palti avocati.
Multumesc anticipat
Nu, nu aveti sanse cu un proces penal pentru ca art. 305 Cod pen. incrimineaza "neplata cu rea-credinta" de vreme ce nu stiti cat castiga in USA de unde stiti ca nu plateste cat trebuie?
Avand si al doilea copil urmeaza ca aportul lui la intretinerea copiilor sa poata fi stabilit de instanta pana la nivelul de 1/3 din veniturile pe care le realizeaza. Fiind doi copii ar fi echitabil ca fiecare sa aiba cate 1/2 din cei 1/3 adica 1/6. Un calcul aritmetic ma duce la concluzia ca pentru a va plati 900 lei lunar ar trebui sa castige cam 1750 de dolari (cam 1300 euro) pe luna ceea ce pentru unul proaspat emigrat e destul de multisor mai ales ca si pe acolo au cam lasat cainii coada jos si au cazut in praf cam toti covrigii.
Ma scuzati ca am trimis unde nu trebuia mesajul,dar va multumesc mult pentru amabillitatea de a-mi raspude. Eu am castigat dupa cum v-am zis majorarea si am motivat faptul ca el face parte dintr-o asociatie a inginerilor si catsiga destul de bine .Acum el cere diminuarea de la 900 cat a fost obligat pentru ca s-a schimbat serviciul si nu-mi plateste decat 450 cum platea inainte de a obtine sentinta irevocabila din iulie.Nu va mai deranjez cu aceste subiect decat ata vroiam sa stiu daca pot cere sa-mi plateasca pina la o noua sentinta suma de 900 care a fost stabilita?
Teoretic, da, aveti dreptate. Pana cand se va pronunat din nou instanta, ar fi obligat sa plateasca atat cat s-a dispus.
Practic el este in alta tara care nu se afla in UE si poate motiva ca plata ii pune lui sau familiei sale in pericol siguranta materiala. Executarea silita in SUA a unor sume atat de mici ... mai bine o lasam in pace.