buna ziua!
as dori sa ma lamuriti si pe mine in privinta cuantumului pensiei de intretinere pt un copil minor , in conditiile in care fostul meu sot are un venit net de 800 lei, iar eu l-am dat in judecata pt majorarea pensiei fetiei, care era de 170 lei, iar instanta a hotarat micsorarea acesteia la 150 lei.As dori sa stiu cat la suta din veniturile nete ale fostului meu sot reprezinta pensia?
va multumesc
25 % nu reprezinta procentul fix pe care instanta este obligata sa il acorde in cazul pensiei de intretinere. Instanta poate stabili ca pensie de intretinere un cuantum de pana la 25 % din venitul net pentru un copil. Se face media veniturilor nete pe ultimele sase luni.
Daca dv ati facut cerere de majorare, iar instanta v-a micsorat suma pe care o primeati deja, probabil fostul sot a facut cerere reconventionala aratand ori ca i s-au diminuat veniturile ori ca mai are in intretinere un copil, cererea lui fiind admisa si a dv respinsa.
Pensie alimentara
ramona_1984
Buna ziua,
Sunt divortata de 4 ani, in urma divortului copilul a ramas la mine si fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de ... (vezi toată discuția)