avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

buna ziua!
as dori sa ma lamuriti si pe mine in privinta cuantumului pensiei de intretinere pt un copil minor , in conditiile in care fostul meu sot are un venit net de 800 lei, iar eu l-am dat in judecata pt majorarea pensiei fetiei, care era de 170 lei, iar instanta a hotarat micsorarea acesteia la 150 lei.As dori sa stiu cat la suta din veniturile nete ale fostului meu sot reprezinta pensia?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:51, 3 August 2010
25 % din venit.
25% din venit daca nu cumva intre timp i s-a nascut un alt copil si atunci cuantumul fixat va fi la o treime pentru doi copii.
25 % nu reprezinta procentul fix pe care instanta este obligata sa il acorde in cazul pensiei de intretinere. Instanta poate stabili ca pensie de intretinere un cuantum de pana la 25 % din venitul net pentru un copil. Se face media veniturilor nete pe ultimele sase luni.
Daca dv ati facut cerere de majorare, iar instanta v-a micsorat suma pe care o primeati deja, probabil fostul sot a facut cerere reconventionala aratand ori ca i s-au diminuat veniturile ori ca mai are in intretinere un copil, cererea lui fiind admisa si a dv respinsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ramona_1984 ramona_1984 Buna ziua, Sunt divortata de 4 ani, in urma divortului copilul a ramas la mine si fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de ... (vezi toată discuția)