avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

creditorul poate face somatie de plata conform OG5/2001, pentru o factura semnata de primire fara termen de plata, intr-un contrcat international pentru care nu a fost emisa o hotarare judecatoreasca sau arbitrala ci una dta de o comisie de adjudecrae a disputelor acceptata de parti?
Poate depune cerere pentru emiterea ordonantei de plata in baza OUG 119/2007, act normativ in care se mentioneaza ca daca nu este prevazut un termen de plata pentru factura fiscala, data scadenta se socoteste a fi la 30 de zile de la emiterea acesteia.
Daca nu exista un termen de plata, nu este indeplinita cerinta obligatorie a exigibilitatii prevazuta de OG 5/2001, insa se poate opta pentru OUG 119/2007, asa cum a precizat colega de mai sus!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala si penalitati ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Intr-un contract comercial am prevazut penalitati de intarziere de 0.15%. La ordonanta de plata pot cere si penalitati de intarziere si dobanda ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)