avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare judiciara cf. art 237
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare judiciara cf. art 237

Buna ziua,

"am" un SRL in curs de dizolvare judiciara conf. art. 237 din Legea nr. 31/1990 pt. nedepunere bilant, mandat administrator expirat etc. Intrebarea mea este: poate administratorul soc., al carui mandat, repet, este expirat (si aceasta a constituit un motiv de dizolvare), sa efectueze operatiuni pe contul societatii in aceasta perioada? El sustine ca a depus recurs impotriva sentintei de dizolvare, numai ca nu poate face dovada si nici nu apare pe portalul instantei. Mai exact, ce anume operatiuni pot fi facute de catre o societate, prin reprezentantul sau legal, in aceasta perioada?

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
babysee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:25, 12 Mai 2010
Formulati recurs, dar depuneti si bilantul la ORC, si o depuneti la dosarul cauzei, ma refer la administartorul actual.
In speta data, eu nu sunt pt. SRL, deci nu am nici o intentie in a formulat recurs sau nu. Eu sunt banca la care soc. are contul deschis si la care administratorul s-a prezentat cu solicitarea de a efectua operatiuni in si din contul societatii. Pot eu sa-l las sa efectueze operatiuni atat timp cat exista o sentinta de dizolvare judiciara a soc. conf. art. 237 din Legea nr. 31/1990, atat timp cat acesta are mandatul expirat si atata timp cat acesta, desi a sustinut oral ca a formulat recurs impotriva sentintei de dizolvare, nu a vrut sa faca dovada?

Repet, in general, cam ce tipuri de operatiuni (nu doar cele legate de conturile pe societate deschise la banci) mai poate face o societate aflata in aceasta situatie? In Legea nr. 31/1990 nu se mentioneaza.
Repet, in general, cam ce tipuri de operatiuni (nu doar cele legate de conturile pe societate deschise la banci) mai poate face o societate aflata in aceasta situatie? In Legea nr. 31/1990 nu se mentioneaza.

Obligatia numirii si revocarii adm apartine asociatilor !
ca urmare daca nu este revocat de catre asociati ( chiar daca are mandatul expirat) el este in functie !
Chiar daca societatea este dizolvata poate sa desfasoare orice activitati in vederea lichidarii .
Bun. Dar am sentinta de dizolvare dar inca nu s-a numit un lichidator. Stiu ca este un termen prevazut de lege. Si nu stiu ce se intampla daca nu se numeste un lichidator in intervalul acestui termen. Aceasta este perioada care mie imi ridica semne de intrebare. Ce ai voie sa faci in aceasta perioada...
alte opinii mai sunt? parerea mea este ca pot fi efectuate operatiuni strict de plata a creditorilor atata timp cat nu se atrag datorii noi pe societate (ca la Legea nr. 85/2006), dar nu sunt ff convinsa.

Alte discuții în legătură

Contestatie tabel creante elenadeverde elenadeverde In urma intocmirii tabelului de creante de catre lichidator pentru o societate care a intrat in insolvent si faliment prin procedura simplificata mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Societate in dizolvare ContSters22096 ContSters22096 - dizolvare judiciara, cf art.237 din Legea nr. 31/1990 - bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2009 - sediu expirat - bilantul anual ... (vezi toată discuția)
Re deschidere srl plus procedura de insolventa bigpaulie bigpaulie Buna ziua , Am detinut sau cred ca inca detin o societate comerciala SC Atraktiv Telecom SRL , cu ceva timp in urma societatea a fost inchisa de catre ... (vezi toată discuția)