avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contestatie tabel creante
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contestatie tabel creante

In urma intocmirii tabelului de creante de catre lichidator pentru o societate care a intrat in insolvent si faliment prin procedura simplificata mi-a fost acceptata in parte suma solicitata prin cererea de admitere a creantei.
Intrebari :
1. cui adresez contestatia : judecatorului tribunalului bucuresti sau judecatorului sindic?
2.trebuie sa trimit un exemplar dupa contestatie si lichidatorului ?
3. ce taxa de timbru si timbru judiciar trebuie sa platesc ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:32, 28 Martie 2010
1 crerea se adreseaza judecatorului sindic
2 se depune la tribunal si un exemplar ptr debitor reprezentat prin lichidator
3. ar trebui sa va angajati sau macar sa consultati totusi un avocat sa vada cat de pertinenta ar fi contestatia dvs..
Multumesc pentru raspuns cu proverbul de specialitate am avut probleme!!!:O
elenadeverde a scris:

Multumesc pentru raspuns cu proverbul de specialitate am avut probleme!!!:O

:rofl:..ala e statusul meu.. apare de fiecare data cand dau un raspuns
OK m-am linistit :)

mai am o problema in care poate ma poti "lumina" !
De cand se considera o societate pe actiuni ca fiind in dizolvare (pentru nemaj. cap.social):
- din momentul pronuntarii primei sentinte de dizolvare (11.2008),sentinta cu termen de contestatie 30 zile de la publicare in MO
- din momentul emiterii hot. de indreptare erori cu privire la denumirea societatii (02.2009)
- din momentul publicarii in MO (03.2009)
- dupa trecerea celor 30 de zile de la publicare in MO- moment din care devine opozabila tertilor =D>
- din momentul inregistrarii la ONRC(04.2009)
- din momentul pronuntarii sentintei irevocabile (moment din care intra si in lichidare)- 09.2009

PS- raspunsul trebuie si argumentat ca sa conving judecatorul in situatia in care lichidatorul nu are dreptate ( el sustine ca din momentul primei sentinte de dizolvare si anume din 11.2008)

Multumesc !#-o
O soc comerciala este dizolvata de la data pronuntarii sentintei de dizolvare 11.2008

Alte discuții în legătură

De cand se aplica hotararea judecatoreasca? elenadeverde elenadeverde In 2008 a fost admisa actiunea de dizolvare a societatii(in baza L31/90 pentru nemajorarea capitalului social pana la limita legala prevazuta de lege) in urma ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la firma in lichidare. help! DAIANA_ DAIANA_ Am creanta fata de firma X, ai caror asociati au depus mentiune la Reg Com pentru dizolvarea societatii, fapt care s-a si intamplat si acum s-a numit ... (vezi toată discuția)
Dizolvare, lichidare, radiere mihaela495 mihaela495 Buna ziua As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva. Tatal meu are o firma, nu prea a avut activitate si ar dori sa o inchida. Am tot citit pe ... (vezi toată discuția)