avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De cand se aplica hotararea judecatoreasca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De cand se aplica hotararea judecatoreasca?

In 2008 a fost admisa actiunea de dizolvare a societatii(in baza L31/90 pentru nemajorarea capitalului social pana la limita legala prevazuta de lege) in urma hotararii Tribunaluli Bucuresti Sectia a-VI-a Comerciala care in incheiere prevedea urmatoarele :
"Admite actiunea formulata de.......
Dispune dizolvarea s.c....
Dispune inregistrarea hotararii la R.C, publicarea in M.O
Cu recurs in 30 de zile de la efectuarea publicitatii.
Pronuntata in sedinta publica azi 20.11.2008"

S-a facut recurs la aceasta hotarare in termen legal,iar in data de 01.06.2009 a fost data o alta hotarare care in incheiere prevedea urmatoarele;
"Respinge ca nefondat recursul declarat de ............
Irevocabila.
Pronuntata in sedinta publica in data de ...."

In 01.09.2009 s-a facut AGA si a fost numit un lichidator al societatii.

In data de 01.01.2010 prin alta Hotarare a Tribunalului Bucuresti, societatea a intrat in faliment prin procedura simplificata in baza L 85-legea insolventei,la cererea Adm. financiare fiind numit un alt lichidator.

Intrebare:

1.Care este data de la care se considera societatea ca fiind in dizolvare?(data din 2008 , data hatararii irevocabile sau data la care a fost numit lichidatorul?)-deoarece nu stim care contract colectiv ni se aplica:cel valabil in 2008 sau cel negociat in 2009 in luna aprilie ?
2.Daca in 03.2009 eu am fost schimbata prin decizia CA-uliu fara motivatie din functia de Director General ,in acel moment avand un Contract de Mandat valabil pana la data de 10.12.2010 care precizeaza la "...revocarea mandatarului prin hotararea CA.In cazul in care mandatarul este revocat din motive neimputabile lui,acesta urmeaza sa fie despagubit cu o valoare echivalenta cu remuneratia cuvenita pana la data incheierii contractului de mandat...".Iar in legea 31/1990 se precizeaza la art.143^1 alin 4 ca : "Directorii pot fi revocati oricand de CA.In cazul in care revocarea survine fara justa cauza,directorul in cauza este indreptatit la plata unor daune-interese"
Pentru ce perioada mi se calculeaza despagubirea conform Contract de mandat : pentru perioada 04.2009-12.2010 (data pana la care era incheiat) sau pentru perioada 04.2009 - 09.2009 (data numirii primului lichidator)?

#-o

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: elenadeverde , utilizator 11:06, 27 Martie 2010
Data de cind hotarirea a ramas irevocabila,Despagubirea vi se calculeaza pina la data la care a fost incheiqat contractul
Situatia este departe de a fi simpla si sa poata fi dezbatuta in amanunt pe mail.Aici vi se ofera doar iinformatii generale si acesta ar fi ca o hot.jud este executorie cand este definitiva si irevocabile.In litigiile de munca, hotararea de la fond este executorie, cu riscul de a trebui sa dati banii inapoi daca in recurs se desfiinteaza hotararea.
Sfet: apelati la un avocat.Exista si posibilitatea ca statul sa fie obligat sa va plateasca restantele salariale obtinute, in baza obligatiei de garantare pentru faliment.In acest sens suntem aliniati legislatiei UE care obliga la acest lucru...
Multumesc!
Multumesc, asa credeam si eu...numai ca imi trebuiesc si ceva argumente pe care sa le trec in contestatie,deoarece:
1. deoarece lichidatorul sustine ca soc. este in dizolvare de la data primei senntinte (iar raspunsurile primite la aceasta intrebare sunt diferite),iar despagubirile le-a calculat pana la data numirii lichidatorului...nu as putea sa spun de ce, mai ales ca incetarea contractului nu este conditionata in nici un fel de dizolvare-lichidare ...
Eu am conceput o contestatie pe 2 pagini :
Argumente ; la data publicarii in MO (data de la care este opozabila pertilor) eu eram revocata din functia de director general de 1 luna
incetarea contractul i de mandat nu este conditionata de dizolvare-lichidare, ci numai de insolventa...si oricum la aparitia situatiei de insolventa-faliment eu eram revocate de 10.luni,deci nu cred ca mi se mai poate aplica acest art. din contract.
la data la care s-a dat hot. de indreptare erori cu privere la denumirea societatii eu eram revocata din functie de 1 saptamana
doar la data primei sentinte mai eram in functie - aici am scris ca incetarea contractului nu era conditionata de dizolvarea soc.

cam acestea sunt argumentele pe care le-am adus in favoarea mea

Ce parere aveti?

Multumesc mult pentru ajutor !:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie tabel creante elenadeverde elenadeverde In urma intocmirii tabelului de creante de catre lichidator pentru o societate care a intrat in insolvent si faliment prin procedura simplificata mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Anulare numire lichidator NARCAT NARCAT Buna cine stie sa imi spuna daca am depus recurs la Onrc si instanta pentru radierea mentiunii de numire lichidatoor ,avand o hotararea irevocabila de recurs ... (vezi toată discuția)
Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara sau juridica ? mendo mendo Am o societate SRL infiintata in 2000 pe care vreau sa o lichidez si radiez si care a fost dizolvata juridic. Aceasta societate a functionat si a avut ... (vezi toată discuția)