avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alocatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alocatie copil

buna ziua!as dori sa stiu si eu ce drepturi am la indemnizatia pentru cresterea copilului in conditiile in care pana in ianuarie 2010 am lucrat un an de zile cu 4h, iar din ianuarie am inceput cu 6h, iar concediul l-as lua prin noimbrie-decembrie. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 5 Mai 2010
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de numarul de ore lucrate pe zi ci numai de obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii.
2. Asadar veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
in cazul in care salariul din CM e mic pot alege sa primesc cei 600 ron in loc de 85% din salariu? va multumesc
Daca din calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului potrivit prevederilor alinlegale rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Voxaledana Voxaledana Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care am cim cu timp partial de 2 respectiv 4 ore beneficiez de indemnizatia pentru crestere copil? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii la 1/2 norma. colceriumari-bv colceriumari-bv O viitoare mamica a lucrat 15 luni cu 1/2 norma, are dreptul la indemnizatie de crestere a copilului? In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Indemnizati pt. crestewrea copilulu andreea1824 andreea1824 pot beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului,daca eu lucrez de 1 an si jumatate cu contract de munca cu 2 ore? Va multumesc (vezi toată discuția)