avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care am cim cu timp partial de 2 respectiv 4 ore beneficiez de indemnizatia pentru crestere copil?
Mentionez ca pana acum am avut si un contract de 8 ore din anul 2007 si nu am avut intrerupere la cotizari!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:44, 21 Ianuarie 2010
1. OUG 148/2005 nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani de un CIM cu 8 ore pe zi sau de plata de catre angajator a contributiilor legale.
2. De fapt nici nu pomeneste de CIM ci numai de venituri profesionale supuse impozitarii.
3. Asa ca nu va faceti griji in aceasta privinta!
Beneficiati si de concediul de maternitate si de concediul de ingrijirea si cresterea copilului; dvs. realizati venituri supuse impozitarii si aveti si 12 luni lucrate inainte de nasterea copilului, asa cum prevede legea. cuantumul indemnizatiei va fi de 85% din netul cumulat de la cele 2 cim.
Va multumesc pentru raspuns!
Indemnizatia poate fi si mai mica de 600 ron?
Daca cei 85% reprezinta o sum amai mica de 600 lei, atunci se acorda 600 lei.
Deci, mai putin nu se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizati pt. crestewrea copilulu andreea1824 andreea1824 pot beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului,daca eu lucrez de 1 an si jumatate cu contract de munca cu 2 ore? Va multumesc (vezi toată discuția)
Alocatie copil i.popa i.popa buna ziua!as dori sa stiu si eu ce drepturi am la indemnizatia pentru cresterea copilului in conditiile in care pana in ianuarie 2010 am lucrat un an de zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea copilului DRAGANLARISA DRAGANLARISA buna ziua! va rog sa ma ajutati cu ceva nelamuriri pe care le am in legatura cu subiectul din titlu... desi am incercat sa citesc legile pe care le-am gasit ... (vezi toată discuția)