avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarii intre rude de gradul I
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarii intre rude de gradul I

buna ziua.
as vrea sa stiu ce anume trebuie sa fac in cazul in care mama mea vrea sa mi ''vanda'' apartamentul pe care il detine in prezent. trebuie doar sa mearga la un notar si sa le mentioneze dorinta ei sau este nevoie de mai mult decat atat. mentionez ca am si un frate mai mare, dar, din pacate, nu se afla in relatii tocmai bune cu mama mea :(
Cel mai recent răspuns: simgeo , utilizator 10:42, 6 Mai 2010
cea mai buna solutie este un contract de intretinere. alte contracte prezinta riscuri mari.
TRrebuie sa mearga la notar cu dovada ca este proprietara apartamentului. Aveti grije, daca face contract d e vanzare cumparare, trebuie sa aveti dovada ca s/a achitat suma trecuta in contract, in cazul in care fratele dvs, va ataca contractul,
Un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, este ideal. El nu poate fi reziliat decat de persoanele care l./au incheiat.
asa, cum a spus colegul de mai sus o varianta mult mai buna este incheierea unui contract de intretinere. Totusi daca doriti, realizarea unui contract de vanzare-cumparare, anterior incheierii acestuia, realizati un transfer bancar al unei sume de bani, aproximativ echivalenta cu valoarea imobilului, din contul dvs. in contul mamei. Chiar daca ulterior, mama va ridica acesti bani si vi-i va inapoia, in acest fel aveti o dovada indubitabila ca ati platit un pret real in schimbul imobiluli. In acest fel fratele nu va mai putea invoca faptul ca vanzarea a fost fictiva.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
va multumesc pentru raspunsurile rapide,

S

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de ingrijire sau donatie? zefirzefir zefirzefir Mama vrea sa fie ingrijita mai departe de fratele meu, sotul ei fiind decedat(nu este tata copiilor mamei,noi 2 frati suntem din alta casatorie.) ... (vezi toată discuția)
Contract v-c fara plata efectiva cu numerar baroncellil baroncellil buna seara.problema mea este urmatoarea:eu locuiesc cu tatal meu care este grav bolnav dar are discernamant,merge...face totul de unul singur..deocamdata.tatal ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau altfel de contract? Constantin Mld Constantin Mld Buna ziua.Am urmatoarea situatie.Parintii mei au un apartament pe care ar vrea sa mi-l lase mie.In contract este unic proprietar doar tata deoarece ... (vezi toată discuția)