Trebuie sa depun formularul 201 pentru activitati prestate pe internet si remunerate din strainatate, pe un contract de cedare de drepturi de autor.
Legea drepturilor de autor imi permite cheltuieli forfetare de 40% si, ca atare, nu stiu daca la rubrica de venituri din formularul 201 trebuie sa trec intreaga suma incasata, sau doar 60% din suma, ca rezultat al scaderii din suma totala a cheltuielilor de 40%.
De asemenea, nu stiu daca trebuie anexate copii dupa actele justificative ale incasarii si provenientei sumelor, in cazul meu acestea fiind doar niste extrase de cont care atesta virarea banilor.
Imi mentin opinia, asa ca va sfatuiesc sa trimiteti declaratia prin posta cu documentele pe care le aveti. Sa dovedeasca organul fiscal alceva decat ceea ce ati declarat dvs. de buna voia. Oricum nu va pot respinge sau ignora declaratia.
Direct la ghiseu exact asta au facut, mi-au respins-o. De asemenea, mi-au spus ca sumele trebuie sa corespunda cu extrasele de cont, nu sa fie 60% din ele, asa ca sa ma duc eu sa completez iar.
Cum spuneam, deja imi vine sa recurg la varianta in care las organul fiscal sa caute daca am avut venituri, fara sa ii mai anunt eu ca le-am avut. Nu stiu exact la ce penalizari ma expun, dar ar merita, ca forma de protest.
Situatia nu e normala, trebuie sa ma transform in contabil si avocat daca muncesc si fac un ban in plus?
La finante fiecare mi-a explicat in alt fel problemele din threadul de mai sus.