avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce tip de contract pot sa inchei?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce tip de contract pot sa inchei?

Eu sunt muncitor in constructii si vreau impreuna cu un prieten care are o firma de constructii sa luam lucrari si sa impartim banii jumi juma,ce pot eu sa fac in conditiile in care eu nu sunt PFA .pot sa inchei un contract de comision sau de prestari servicii cu firma lui in care eu sa am garantia ca primesc 50% din lucrari. daca da ? trebuie sa fiu PFA? daca nu ce alta modalitate ar exista? daca o declaratie din partea lui semnata este valabila si in ce conditii?!
Cel mai recent răspuns: Claudia Simion , Avocat 16:20, 6 Mai 2010
sa devii pfa e foarte usor.. declarate ca pfa sau pune pe cineva sa o faca si nu vei avea probleme sa lucrezi.. bafta
Parerea mea este ca cel mai bine ar fi sa deveniti PFA pentru ca altfel in calitate de persoana fizica din banii aceia multi va trebui sa platiti un impozit pe masura (16%). Totodata, mai degraba i-ar conveni prietenului dvs. sa lucreze practic cu o alta "persoana juridica" (PFA) decat cu o persoana fizica pentru ca astfel isi va putea deduce cheltuielile in baza facturilor pe care i le veti elibera, mai ales daca nu vreti sa imbogatiti in continuare autoritatile statului. Colaborarea se va desfasura in baza unui contract de prestari servicii, ceea ce inseamna ca va trebui sa stiti cate ceva despre contabilitatea in partida simpla pe care veti putea s-o tineti singur fara a fi nevoie sa platiti un contabil. Iata, o diversitate de avantaje pentru a castiga bani fara a-i imparti apoi pe taxe si impozite ;)
Chiar dac-ati realiza venituri ca persoana fizica, platitorul persoana juridica este obligat sa va retina impozitul la sursa.
Avantajul ca pfa este ca puteti deduce anumite cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce avantaje am ca pfa? ionescuad ionescuad Buna ziua, sunt scriitor si ilustrator si lucrez de multa vreme cu diversi clienti pe drept de autor. In ultima vreme intampin o presiune din partea acestora ... (vezi toată discuția)
Buna tuturor, detin o casa in afara orasului pe care as vrea ... RazvyP RazvyP Buna tuturor, detin o casa in afara orasului pe care as vrea sa o amenajez si sa o utilez in vederea inchirierii in regim hotelier (booking..etc)pe timp de ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii constructii in ue efectuate de pfa giana-iulia giana-iulia Buna ziua, doresc sa deschid un PFA in Romania prin care sa efectuez o lucrare de constructii in Germania (depozit de 10 mp), pentru o persoana ... (vezi toată discuția)