avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Carti pentru oameni mari, citite de copii
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Carti pentru oameni mari, citite de copii

status @u.b.i.k. " Toti oamenii mari au fost candva copii numai ca putini isi mai amintesc. "Micul Print" Oricare din voi va amintiti trimite-ti un MP :)"

Cred ca este un subiect prea generos ca sa şadă într-un m.p. !

Ca atatea alte capodopere " Micul print " este un pretext pentru a aborda lumea cunoasterii ( aceasta lunga calatorie) din perspectiva de copil.
[ link extern ]
Primele capodopere (genuri diferite), subiecte asemanatoare, care mi-au venit in minte : "Alice in tara minunilor" de Lewis Caroll , Harap Alb de Ion Creanga.
[ link extern ]
In alt registru( tot o realitate psalmuita din si cu multiple valente psihologice, etice, estetice ) este capodopera "Calatoriile lui Gulliver" de Jonathan Swift, care pare a fi o carte pentru copii.
[ link extern ]
Toate infiereaza ignoranta si dezaproba limitele .

@u.b.i.k. : Nu mi-am permis sa lansez invitatie (motto-ul -ca atare ideea- fiind a ta )
Astept ca Mordechai sa o faca ! Astept deasemenea ca el si prietenii lui sa posteze.
:coffee:

Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters109653, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 19:08, 9 Mai 2010
Lumea fascinanta a Fratilor Grimm,"Fata cu chibrituri"al lui Hans Christian Andersen,"Aventurile lui Huckleberry Finn",continuarea lui "Tom Sawier",ale inegalabilului Mark Twain,"Emil di detectivii",scrisa de scriitorul german Erich Kastner mi-au desfatat anii copilariei,iar pe acest Mark Twain il iubesc in continuare si de cate ori pot il citez.

@u.b.i.k.(cu scuze,daca gresesc !!!)
Ceva din tristetea -sarcastica a lui Urmuz, amestecat cu sfatosenia si inteligenta lui Cilibi Moise si poate putin Shalom Alehem se afla acolo in interior.
Jos palaria !
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
trope_doi a scris:

Corect! Cu scuzele de rigoare! :bow:

Ai uitat ca sunt "leu" :D si nu admit ca nu ai citit raspunsul meu ( de pe...link..)!
@r.gabi =D>
[ link extern ]

Am postat mai demult : In general nu-mi plac ecranizarile ! Asta deoarece eu mi-am creat eroii dupa cum mi-a dictat sufletul ! Niciodata filmul nu au avut acelasi impact asupra mea cat a avut-o cartea !

Nu am uitat de Jules Verne ! Un scriitor vizionar !

[ link extern ]

Nu am uitat de Jack London !

[ link extern ]
[ link extern ]

:bow:
ContSters109653, utilizator
In decembrie anul trecut, facand ordine si curatenie in biblioteca baiatului meu, am dat peste una din cartile copilariei mele, carte pe care bunicul mi-a daruit-o in Decembrie 1970.
Brusc, mi-a revenit in minte clipa cand Bunicul meu mi-a daruit-o, incat am recitit-o.
Vi-l mai aduceti aminte pe Zavaidoc “ OMUL DE ZAPADA” , care ii face pe toti sa devina mai norocosi si /sau mai generosi.
Dar sa ne trezim , pentru ca odata cu sosirea primaverii si topirea zapezii si a Zavaidocului, lucrurile revin la normal iar dl. Bobita Balaban incepe sa bata iarasi din picior.
Mai am multe carti ale copilariei, pe care le-as reciti, dar timpul nu-mi mai permite, insa cum am mai spus (in topicul amintit de trop_doi), nu am uitat sa fiu copil , lucru pe care il fac si pe acest site (uneori), este ceva rau in acest lucru?

ContSters82109, utilizator
@Cori, esti leu? Si eu.

Ce topic frumos ai deschis!
Cand eram mica, am citit toata biblioteca bunicului meu, care continea cateva mii de carti. De altfel chiar el m-a invatat sa citesc cand aveam doar 3 anisori. Si de atunci citesc cate o carte in fiecare zi. De aceea am facut facultatea de litere ( apoi dreptul).

Cartile copilariei mele sunt toate aventurile lui Jules Verne, Ionel Teodoreanu, Jerome K. Jerome, Alexandre Dumas, carti istorice ( bunicul e colectionar de Magazin Istoric), carti politiste ( Rodica Ojog Brasoveanu), tone de poezii..dar si prostii* gen carti de medicina despre boli dermato-venerice:)

*prostii in sensul ca nu era cazul sa fie citite de un copil
@adu : de aceea nu ne intalnim ! Fiecare si-a "marcat" (pst...) teritoriul ! :Dglumesc !
Eu imi reprosam ca nu am citit aceste carti cu "ochiul filozofic". Abia acum imi dau seama ca nu am ce sa-mi reprosez...decat ca nu le-am recitit ! Bine ca nu mai apar capodopere (sau apar putine...) macar avem timp sa recitim !B-)
Haz de necaz...

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Dedicatii muzicale si nu numai...pentru copiii nostri...:)  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Pentru ca se apropie Mos Nicolae va invit sa le faceti o surpriza celor mai mici membri ai familiilor Dvs. Cu siguranta se vor bucura daca isi vor vedea ... (vezi toată discuția)
Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp? Flavyta Flavyta Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi ... (vezi toată discuția)
John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)