Buna ziua!
as dori sa aflu daca este posibil, va rog, daca am nevoie de motiv ca sa divortez de sot? Nu ne mai intelegem si relatia asta nu ma face fericita, este suficienta asta pentru divort?
Multumesc.
sau, daca nu sunt intrunite conditiile de mai sus, cu amendamentul ca nu trebuie sa fie copii MINORI la data cererii de divort, puteti intenta divort din culpa comuna, cu un martor comun si cu o procedura cat de cat mai simplificata si mai civilizata.
NU am inteles meajul de mai sus; la divort din culpa comuna pot fi copii, nu e un impediment la admiterea divortului.
Cu privire la pct. 2 al colegului florinraican, asa ar trebui sa fie poate, insa eu am vazut oameni care au ramas casatoriti impotriva vointei lor; actiunea a fost respinsa si in fond si in apel... =D>
Totul tine de motive, de felul in care e sustinuta cererea etc.
daca cititi cu atentie, veti vedea ca prima parte a frazei era o completare la mesajul anterior, in sensul in care conditiile pt divortul cu acordul partilor sunt:
- mai mult de 1 an de la casatorie
- sa nu existe copii MINORI
recomandarea era ca daca NU exista aceste 2 conditii cumulate, atunci sa se recurga la varianta divortului din culpa comuna.
desigur. Iar lucrurile sunt foarte simple daca nici el nu mai vrea sa ramana casatorit cu tine. Mergeti de manauta la tribunal, unde nu aveti nevoie nici de avocat, spuneti ca vreti sa divortati (daca aveti vechime peste 5 ani nici nu va intreaba de ce). Si apoi dupa 30 de zile veti primi si hotararea.
eu asa am facut doar ca am primit hotararea in 2 zile. :)
Divort
ciupikam
Buna ziua, Doresc sa inaintez actiunea de divort pe cale amiabila. Sintem despartiti in fapt dar minora rezultata din casatorie doar in luna AUGUST inplineste ... (vezi toată discuția)