avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

2 persoane,care nu sunt rude,doresc sa lase mostenire o casa,copilului meu de 6 luni...se poate?multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:12, 6 Mai 2010
Da, se poate. Prin testament.

Daca acele persoane lasa la decesul lor mostenitori rezervatari (descendenti, sotie supravietuitoare sau parinti) acestia pot cere reductiunea testamentului daca liberalitatea facuta prin testament le incalca rezerva succesorala.

Daca se fac actele la notar,testamentul in sine de cine este semnat-de cei care lasa mostenirea si cel care o primeste-in cazul meu este un copil de 6 luni,cine semneaza??sau care e procedura...nu am mai avut de-a face cu asa ceva...poate e o intrebare banala....
Testamentul trebuie semnat doar de catre testator. Nu este nevoie de acordul celui caruia i se lasa testamentul.

themis a scris:

Da, se poate. Prin testament.

Daca acele persoane lasa la decesul lor mostenitori rezervatari (descendenti, sotie supravietuitoare sau parinti) acestia pot cere reductiunea testamentului daca liberalitatea facuta prin testament le incalca rezerva succesorala.

deci cele 2 persoane nu au pe nimeni,nu au copii,sunt in varsta,au doar un nepot...se poate sa vina sa ceara drepturi,daca in testament nu se specifica ca i se lasa ceva?

si inca o intrebare...
Daca copilui este mostenitorul,dupa moartea celor 2,el va fi proprietarul...chiar daca este minor...pana la varsta majoratului cine semneaza in cazul in care,va dau un ex.se incheie un contract pentru gaz...

cel mai bine ar fi sa se intocmeasca testamentul in forma autentica , la notar .
dar, asa cum v-a spus si colegul themis, aceasta liberalitate poate fi atacata in instanta , de catre eventualii mostenitori rezervatari .

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament ilemile ilemile buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de valabilitatea unui testament autentificat.persoana care lasa prin testament are 73 de ani(reprezinta ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)
Mostenire iulianamaria iulianamaria Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un ... (vezi toată discuția)