avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

2 persoane,care nu sunt rude,doresc sa lase mostenire o casa,copilului meu de 6 luni...se poate?multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:12, 6 Mai 2010
dar,la notar vom face actele...cat timp au la dispozitie sa atace in instanta cei care se cred indreptatiti sa primeasca ceva din testament???care sunt costurile la notar pentru un testament??multumesc
Ce fel de nepot? De frate sau descendent? Nepotul de frate nu este rezervatar, deci nu poate cere reductiunea. Poate cere doar anularea testamentului daca exista motive de nulitate (lipsa discernamantului testatorului, violenta, dolul, eroarea, nulitatea incheierii notariale in cazul testamentului autentic redactat de notar), dar este greu de crezut.

Beneficiarul testamentului va deveni proprietar chiar daca va fi minor la data deschiderii succesiunii. In functie de varsta sa, el va fi reprezentat sau asistat de parinte, tutore sau curator la incheierea actelor juridice.

Este nepot de frate...deci m-am linistit...multumesc foarte mult pentru raspunsurile date si de promptitudine...
eu as recomanda mai degraba incheierea unui act de vanzare-cumparare , mentionandu-se in calitate de procuratori de fonduri pt. minor, parintii acestuia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament ilemile ilemile buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de valabilitatea unui testament autentificat.persoana care lasa prin testament are 73 de ani(reprezinta ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)
Mostenire iulianamaria iulianamaria Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un ... (vezi toată discuția)