Buna ziua! Am o probelma delicata si as dori daca se poate sa ma ajutati ...Pe data de 17 aprilie vineri 'sotul' a avut un accident de masina. El avea probleme cu inima si i s-a facut rau in timp de conducea , a intrat pe contrasens si a lovit o dubita . Singura victima a fost el. La fata locului a venit politia, a facut masuratori etc. si au luat masina la expertiza . Sotul a fost dus la spital unde a stat internat 5 zile cu o fractira la sold si luxatie. A cincea zi a facut embolie pulmonara si a murit subit. Nu apucasem sa necasatorim din cauza problemelor medicale ale lui si ale mamei mele care era decedata la momentul accidetului de 23 de zile. Eu am ramas sa ma okup de masina accidentata si din cite stiu aceasta trebuie radiata ( oricum mare lucru cu ea nu se mai poate face ) dar politia nu-mi elibereaza nici un act in legatura cu accidentul .nici macar o copie a procesului verbal de la locul nenorocirii .
Am incercat sa vb cu politistul care a fost la fata locului in ziua accidentului si mi-a zis ca voi primi acasa o hirtie de la procuratura, dar va dura foarte mult si ca are legatura cu necropsia sotului. Trebuie sa astept asa de mult timp pt a reusi sa radiez masina ?
Nu este obligat politistul sa imi imineze si mie o copie a procesului verbal si concluziile expertizei masinii? e posibil sa nu imi imineze mie copia procesului verbal deoarece nu eram casatoriti?
Sotul are 2 copii din 2 casatorii anterioare din care unul este major are peste douazeci de ani....nu se poate sa il primeasca el?
Intrucat nu ati fost casatoriti, dv nu va puteti ocupa de radierea masinii. Singurii care pot face acest lucru sunt mostenitorii acestuia, respectiv copiii acestuia.
Politistii au nevoie de raportul legistului ca sa spuna exact ce a provocat accidentul. Din cate stiu eu nu va elibera nici un act pana la elucidarea completa a imprejurarilor producerii accidentului.
Vanzarea, radierea, instrainarea masinii nu o poate face decat proprietarul, care in conditiile expuse este decedat.
Va urma o succesiune, iar mostenitorii, deveniti proprietari, vor stabilii ce vor face cu masa succesorala, inclusiv cu masina.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Politia a stabilit cine si ce a provocat accidentul dar se pare ca e vb de o taxa ce trebuie sa o plateasca statul pt necropsie si care se pare ca e mare si cum nu sunt fonduri....
Deci masina nu poate fi radiata decit dupa ce s-a facut succesiunea? Si daca aceasta dureaza ani buni?
Platim impozit pe o masina care e de fapt fier vechi? Si nici nu o pot duce la fier vechi sa o vind ?