Buna! Am trait cu 'sotul' meu fara a fi casatoriti aproape 3 ani de zile. Cind sa ne casatorim si noi a murit mama mea si in timpul doliului ei, el a avut un accident de masina in urma caruia s-a ales cu o luxatie de sold si o fractura tot la sold. A stat imobilizat la pat in spital 5 zile iar a cincea zi a facut embolie pulmonara si a murit subit. El are doi copii din doua casatorii anterioare .
Daca eu nu am fost casatorita legal cu el as avea vreun drept la apartament sau nu? Apartamentul este pe numele lui si il avea inainte de a sta noi impreuna. Imormintarea si ceea ce este crestinesc in astfel de cazuri am platit-o eu dar in documente este trecut numele fetei. Sotul este pensionar militar.:(
Multumesc frumos pentru raspuns.....deci eu nu am nici un fel de drept in fata legii chiar daca in apartament am mai facut impreuna imbunatiri si modernizari....
Daca v-ati adus aportul la sporirea valorii imobillului si puteti face dovada acestui fapt ,aveti un drept de creanta .Puteti promovao actiune in pretentii impotriva mostenitorilro defunctului , daca nu va veti intelege amiabil cu acestia.
Proces- verbal
P.LILIANA
Buna ziua! Am o probelma delicata si as dori daca se poate sa ma ajutati ...Pe data de 17 aprilie vineri 'sotul' a avut un accident de masina. El avea probleme ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor
tmariuscop
Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)