avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTURI LA MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTURI LA MOSTENIRE

Buna! Am trait cu 'sotul' meu fara a fi casatoriti aproape 3 ani de zile. Cind sa ne casatorim si noi a murit mama mea si in timpul doliului ei, el a avut un accident de masina in urma caruia s-a ales cu o luxatie de sold si o fractura tot la sold. A stat imobilizat la pat in spital 5 zile iar a cincea zi a facut embolie pulmonara si a murit subit. El are doi copii din doua casatorii anterioare .
Daca eu nu am fost casatorita legal cu el as avea vreun drept la apartament sau nu? Apartamentul este pe numele lui si il avea inainte de a sta noi impreuna. Imormintarea si ceea ce este crestinesc in astfel de cazuri am platit-o eu dar in documente este trecut numele fetei. Sotul este pensionar militar.:(
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 13:39, 3 Mai 2010
Din pacate dvs. nu aveti vocatie succesorala , ci doar cei 2 copii ai sai.
Deoarece relatia dvs cu defunctul nu a fost concretizata prin certificat de casatorie,
nu beneficiati de drept la mostenire
Multumesc frumos pentru raspuns.....deci eu nu am nici un fel de drept in fata legii chiar daca in apartament am mai facut impreuna imbunatiri si modernizari....
Daca v-ati adus aportul la sporirea valorii imobillului si puteti face dovada acestui fapt ,aveti un drept de creanta .Puteti promovao actiune in pretentii impotriva mostenitorilro defunctului , daca nu va veti intelege amiabil cu acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- evacuare P.LILIANA P.LILIANA Buna ziua , am si eu o problema delicata si am nevoie un sfat competent.....am trait cu 'sotul' meu trei ani si am locuit in aceeasi casa . Anul acesta in ... (vezi toată discuția)
Proces- verbal P.LILIANA P.LILIANA Buna ziua! Am o probelma delicata si as dori daca se poate sa ma ajutati ...Pe data de 17 aprilie vineri 'sotul' a avut un accident de masina. El avea probleme ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)