avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire- evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire- evacuare

Buna ziua , am si eu o problema delicata si am nevoie un sfat competent.....am trait cu 'sotul' meu trei ani si am locuit in aceeasi casa . Anul acesta in martie a murit mama mea , si la nici o luna a murit si el in urma unui accident de masina ( a facut embolie pulmonara) si nu am mai apucat sa ne casatorim. Sotul a mai fost casatorit si are 2 copii , unul major si unul minor, care a locuit si este crescut de mama lui. Cu primul copil ma inteleg iar pe mama celui minor nu o cunosc decit din vedere. Copilul major are locuinta lui.
Dupa imormintare eu am ramas in locuinta sotului si planul era sa stau acolo pina se termina succesiunea.
Acum mama copilului minor a facut plingere la politie pentru ca locuieste in apartament o persoana necunoscuta, sa ma identifice si sa ma evacueze. Bineinteles ca stia cine locuieste dar vrea sa se mute in locuinta cu copilul cit mai repede cu putinta, ea avind locuinta undeva chiar linga oras.
Trebuie sa imi fac griji in aceasta privinta?
Eu stiu ca pina nu se termina succesiunea nu are nici un drept.
Daca ma da in judecata ce se poate intimpla?:((
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: P.LILIANA , utilizator 15:07, 10 Iunie 2010
buna ziua.
pana la finalizarea succesiunii nici unul dintre succesori nu are dreptul sa va evacueze.
daca erau divortati la data decesului, mama celor doi copii ai defunctului nu are vocatie succesorala la succesiunea concubinului dvs. defunct.
copilul fiind minor, succesiunea se va accepta de catre acesta sub beneficiu de inventar .
vocatie succesorala au cei doi descendenti ai defunctului , copilul major si cel minor.
asteptati finalizarea succesiunii .
din pacate dvs. nu are vocatie succesorala in acest caz, si in cele din urma, ulterior dezbaterii succesiunii, veti fi evacuata .
depinde al cui este apartamentul in care ati locuit cu "sotul" dumneavoastra.
daca era divortat de prima sotie, atunci aceatsa nu poate ridica pretentii cu privire la mostenire.
la masa succesorala se inscriu cei doi copii ai defunctului.
pana la finalizarea succesiunii nu puteti fi evacuata; din pacate dupa dezbaterea acesteia veti nevoita sa parasiti locuinta, fie de bunavoie, fie silit.

mult succes in continuare.

echipa Advocate.ro
Multumesc mult!
Deci chiar daca ma da in judecata eu nu ar trebui sa ma tem de executarea civila? Ma scuzati pentru ca insist, dar nu am expierenta in domeniu si este greu ca asa de repede sa fiu nevoita sa ma mut. De la decesul sotului nu au trecut nici doua luni macar.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la mostenire P.LILIANA P.LILIANA Buna! Am trait cu 'sotul' meu fara a fi casatoriti aproape 3 ani de zile. Cind sa ne casatorim si noi a murit mama mea si in timpul doliului ei, el a avut un ... (vezi toată discuția)
Mama vitrega este ascendent privilegiat ? bms bms Am urmatoarea speta: În urma decesului soțului au rămas 3 copii din prima căsătorie al acestuia S-a finalizat succesiunea după soț Ulterior ... (vezi toată discuția)
Mostenire Anca Albu Anca Albu Daca sotul a murit ,eu eram divortiata de el ,casa care a ramas este a noastra facuta de noi .am 2 copii maonori cè trebuie si ce documente trebuie pentru ... (vezi toată discuția)