avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul indemnizatie maternitate, respectiv crestere ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul indemnizatie maternitate, respectiv crestere copil

Buna ziua. As avea si eu o nelamurire. La calculul indemnizatiei de maternitate (sarcina si lauzie) se ia in calcul si al 13-lea salariu? Eu am intrat in concediu de maternitate la data de 1 aprilie a.c. iar de la serviciu nu mi s-a calculat indemnizatia de maternitate tinandu-se cont si de al 13-lea salariu, ceea ce nu mi se pare corect avand in vedere ca este un venit pe baza caruia s-a calculat contributia de 10,50%. ma puteti ajuta, va rog?(eventual si cu un articol de lege). Este valabil si pentru indemnizatia de crestere a copilului? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: cojstefania , utilizator 21:42, 6 Mai 2010
Ar fi trebuit sa se ia in calcul daca inainte de prezentarea primului concediu de maternitate ati primit cel de-al 13lea salariu.
La concediul medical de maternitate singura retinere este CAS.
La stabilirea indemnizatiei de crestere si ingrijire copil se va lua in calcul si cel de-al 13lea salariu.
Studiati OUG 158/2005- capitolul IV art 23...art. 25. si Codul fiscal:
Art. 42. - În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizaţiile şi alte forme de sprijin cu destinaţie specială, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale şi din alte fonduri publice, precum şi cele de aceeaşi natură primite de la alte persoane, cu excepţia indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Nu sunt venituri impozabile indemnizaţiile pentru: risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii;
Multumesc de raspuns si da eu am luat al 13-lea salariu in ianuarie 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate 2010 daniellem daniellem Buna ziua!sunt in concediu de maternitate din ianuarie 2010 si din cate stiu acest tip de concediu nu se impoziteaza.Eu am fost platita ca si pe un concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical cod 12 loredana_maria loredana_maria Buna! Va rog frumos daca stie cineva cum se calculeaza LA CONCRET urmatoarea situatie: - am terminat CIC in 31 ianuarie 2012 - sunt angajata din 1 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de risc maternal gabrielaando gabrielaando Buna ziua, ma aflu in concediu de risc maternal iar angajatorul mi-a oprit din indemnizatie: 1. somaj 0,5% 2. CAS 10,5% 3. Impozit Din cate m-am ... (vezi toată discuția)