avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformare post personal contractual in post ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformare post personal contractual in post functionar public

In cazul transformarii unui post de personal contractual in post de functionar public (exista aviz de la ANFP, hotarare de consiliu), se emite o dispozitie de incetare a contractului individual d emunca si o dispozitie de numire in functie publica?
sau doar o dispozitie de numire in functia publica, prin transformarea postului?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:41, 7 Mai 2010
Incetare CIM si numire in functie, pentru ca sunt guvernate de legi diferite.
Multumesc
Parerea mea este ca incetarea CIM trebuie sa se faca in baza art.55 lit c CM, deoarece initiativa transformarii postului o are autoritatea publica. Am colegi care sustin ca baza incetarii CIM este art.55 lit.b. Oare cum o fi mai bine? :-/
Eu cred ca art. 55 lit. b. Presupun ca cel care detine acum postul in temeiul CIM va fi apoi numit in functie, nu? Deci e de acord cu incetarea CIM.
Daca n-ar fi de acord, ar trebui sa i se desfiinteze postul in temeiul art. 55 lit. c coroborat cu art. 65.
Angajarea unei persoane care nu este functionar public se face in baza unui CIM incheiat intre primar si persoana in cauza. In unele cazuri, ex. asistentul personal, incheierea CIM se face in baza unei hotarari a consilului local, nu in baza unei dispozitii emise de primar. Angajarea unui functionar public se face in baza dipozitiei/deciziei emise de seful autoritatii, acte care contituie raport de munca.
In cazul in care sunt indeplinite conditiile (avizul dat de ANFP este dovada indeplinirii cerintelor) se emite dispozitie/decizie de numire fara nici o alta formalitate, act in baza caruia se operaza in carnetul de munca.
Darie Tudor a scris:

Angajarea unei persoane care nu este functionar public se face in baza unui CIM incheiat intre primar si persoana in cauza. In unele cazuri, ex. asistentul personal, incheierea CIM se face in baza unei hotarari a consilului local, nu in baza unei dispozitii emise de primar. Angajarea unui functionar public se face in baza dipozitiei/deciziei emise de seful autoritatii, acte care contituie raport de munca.
In cazul in care sunt indeplinite conditiile (avizul dat de ANFP este dovada indeplinirii cerintelor) se emite dispozitie/decizie de numire fara nici o alta formalitate, act in baza caruia se operaza in carnetul de munca.

Serios? :)
In cazul in care se procedeaza dupa opinia dvs., acea persoana va detine simultan, si un CIM, si o functie publica, intrucat, CIM-ul va produce in continuare efecte juridice, pana la incheierea lui. Astfel, persoana respectiva se va afla in incompatibilitate, conform legii nr. 161/2003. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici  constantin florin constantin florin In afara de avizul ANFP pentru transformarea postului de consilier juridic in functia publica de consilier juridic este nevoie si de o hotarare a consiliului ... (vezi toată discuția)
Secretar doreste mutare pe alt post klaudia772001 klaudia772001 Secretarul comunei a depus o cerere către conducatorul unității cum că dorește mutarea definitivă pe un post vacant de consilier superior, ... (vezi toată discuția)
Termen numire in functia publica, dupa promovarea in grad profesional viotimis viotimis Am sustinut in luna septembrie examen pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut. Având în vedere că am promovat acest examen, ... (vezi toată discuția)