avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces Penal

Aparat intrun proces penal pentru omor din culpa prietenul meu este aparat de un avocat din oficiu , daca setinta se da cu executare se poate face recurs, si sa platesca avocat, sa zica ca avocatu din oficiu nu si afacut bine treaba sau eu stiu un motiv, are dreptul la recurs? Cam cat dureza un proces penal ? Daca ii da cu executare poate cere sa fie exucutat la domiciliu pe motiv ca are bebe mic de o luna sau eu stiu cumva sa zica ca nu iasa din casa , nu stiu daca se poate deacea intreb?
Cel mai recent răspuns: Mailatescu Irina , utilizator 13:24, 6 Mai 2010
Sigur, se poate face recurs, este chiar recomandat. Avocatul din oficiu poate fi inlocuit cu unul ales de inculpat. Posibil sa aiba sanse la o pedeapsa cu suspendare si sa execute pedeapsa acasa. Insa acest lucru il va decide instanta, inculpatul nu poate cere sau pretinde ceva. Depinde de toate circumstantele in care s-a produs fapta .
In primul rand trebuie sa stiti ca un dosar de ucidere din culpa poate dura destul de mult. Un avocat ales se poate angaja oricand, insa asta nu inseamna ca un avocat din oficiu nu si-ar face bine treaba. Recurs se face in cazul in care prietenul dvs. se considera nedreptatit de solutia instantei. In ce priveste "inchisoarea la domiciliu", aceasta nu este prevazuta ca modalitate a executarii pedepsei in legislatia noastra! Se poate da insa o pedeapsa cu suspendare in functie de circumstantele reale in care s-a savarsit fapta, precum si in raport de circumstantele personale ale inculpatului.

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Poti face recurs ai dreptul tau. Daca bebe ai in ingrijirea lui poate scapa . Poate apela la drepul omului european si sigur chistiga dar necesita ceva bani si timp. Alti omoara 5 oameni si tot le da cu suspendare si vatamare corporala grava si tot nu-i inchide . Depinde foarte mult de comportamentul lui in timpul procesului. Sa fie cuminte :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oare se poate? Pop Sabin Pop Sabin Am avut un accident de masina din care a rezultat decesul cumnatului si ranirea usoara a ceilalte parti care venea din sens invers, ei nu au avut pretenti ... (vezi toată discuția)
Furt mariusmanutd mariusmanutd salut! am un prieten care a comis un furt si e pe recitiva, sta la proces ca sa ia cat mai putin si vrea sa plece cu o zi sau doua inainte de pronuntare in ... (vezi toată discuția)
Furt calificat acesia acesia buna ziua..am j eu un prieten care cazieru lui este curat nu mai are antecedente,a furat de la un peco 210 litri d motorina,la prins marfa sa recuperat patronu ... (vezi toată discuția)