avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

salut! am un prieten care a comis un furt si e pe recitiva, sta la proces ca sa ia cat mai putin si vrea sa plece cu o zi sau doua inainte de pronuntare in strainatate....care sunt riscurile? poate cineva sa faca recurs si sa.i ii dea mai mult pt ca nu l-au gasit acs sau daca face avocatu lui recurs aceiasi situatie? sau daca il aduce dhoamne fereste cu interpolu mai are drept de eliberare conditionata sau pt buna purtare? multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:38, 7 Noiembrie 2012
Avocatul prietenului dvs. poate să facă recurs, iar situaţia inculpatului nu se poate agrava. Poate să facă şi procurorul recurs , situaţie în care pedeapsa ar putea fi agravată.Nu este necesar să fie prezent la pronunţare, însă, dacă se va emite mandat de executare acesta trebuie pus în aplicare.
Chiar dacă va fi extrădat, va putea beneficia de liberarea condiţionată conform legii, în termenele şi în condiţiile prevăzute lege .
am inteles dar daca se emite mandat si nu este gasit automat procuroru va face recurs si va invoca acest fapt? sau nu neaparat
Da, are dreptul de a-ai angaja avocat si sa declare acesta recurs.
Nu cred ca ii trebuie mare avocat pentru asa ceva.
Poate gasi cu usurinta avocat si nu costa mult asa ceva.
daca se emite mandat de executare inseamna ca sentinta a ramas definitiva si nu mai poate ataca .
nu e de preferat sa fuga deoarece la un moment dat tot va fi prins.
se poate emite mandat european si tot va fi prins.
doar daca nu fuge in mexic.
in fine sa zicem ca pleca undeva departe.... cat timp tre sa stea plecat pana expira toata treba sau tre sa se mute de tot?

Alte discuții în legătură

Fuga inaintea inchisorii picika picika ce se intampla daca primesc inchisoare cu executare iar eu \"dispar\" ,fug inaintea inchisorii? (vezi toată discuția)
Suspect pentru o infractiune, poate parasi tara? irinausa35 irinausa35 buna ziua prietenul meu este in italia si sa intamplat sa cumpere electronice de la un om iar el nu avea garanzie la acele lucruri iar polizia la prins si ia ... (vezi toată discuția)
Dupa prima sentinta se poate merge in arest? seymour seymour buna ziua Am o prietena care a comis 3 infractiuni, a fost cercetata penal si peste o luna si putin are primul termen lla tribunal. Nu a fost arestata ... (vezi toată discuția)