avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... data incepere activitate dupa concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

data incepere activitate dupa concediu ingrijire copil

Buna ziua
Stie cineva unde este prevazuta ziua cand reincepe activitea mama care a fost in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani ?
Nelamurirea mea: ziua respectiva este chiar in ziua cand copilul implineste 2 ani, sau ziua urmatoare ?
Unde este prevazut acest lucru ?
Toate urarile de bine pentru cititorii acestui site si multumiri pentru cei ce-mi vor raspunde.
Olga Spiridon
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:26, 6 Mai 2010
In OU 148/2005 face referire la "beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani

"Pana la" ...inseamna inclusiv data nasterii si serv incepe cu ziua urmatoare implinirii de catre copil a varstei de 2 ani
OUG 148/2005 spune:
Art. 11. - Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani
, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data reinceperii activitaþii dupã creºtere îngrijire copil pânã la 2 ani carmeniordan carmeniordan data de reîncepere a activătăţii după terminarea Cic este ziua când copilul împlineşte 2 ani? se spune că nu ziua când împlineşte copilul 2 ani ... (vezi toată discuția)
Incetarea concediului crestere copil florina-carmen florina-carmen conform carei legi sau ordonante,activitatea in campul muncii se incepe a doua zi de la implinirea varstei de 2 ani. (vezi toată discuția)
Cand ma intorc la serviciu dupa maternitate? reka_aloas reka_aloas buna am o nelamurire sper sa ma ajute cineva.baietelul meu implineste 2 ani in data de 06 sept 2010,iar decizia de indemnizatie a fost aprobata in data de 18 ... (vezi toată discuția)