avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... de ce acte am nevoie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

de ce acte am nevoie?

In urma divortului mi-a revenit apartamentul.Ce trebuie sa fac ca sa il inregistrez pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: ayna1 , utilizator 18:21, 6 Mai 2010
Apartamentul v-a fost atribuit in urma partajului.
Daca hotararea este definitiva si irevocabila, va adresati Oficiului de carte funciara si DITL in vederea modificarii rolului fiscal
Aveti nevoie de hotararea de divort in urma careia v-a revenit apartamentul.Hotararea trebuie sa fie definitiva si irevocabila.Nu mai trebuie sa faceti nimic.Dcaca vreti mergeti si il intabulati doar pe numele d-voastra.In rest trebuie sa mergeti cu hotararea la primarie sa va modifice la impozit.
sa investiti sentinta si sa faceti o vizita la cartea funciara unde se vor face mentiunile inserate in hotarare. In cazul in care ati fost obligata la o sulta... va trebui sa o achitati.
Sentinta s-a dat in urma cu doi ani si cred ca este definitiva si irevocabila.In caz ca nu este asa fostul meu sot poate cere parte din apartament?Mentionez ca partajul s-a facut de comun acord.....Ce inseamna sa investesc sentinta?.....Va multumesc foarte mult pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - dobandire locuinta MagdaPopa MagdaPopa As vrea sa cunosc ce trebuie facut dupa incheierea partajului (in urma divortului) pentru a putea deveni proprietar unic al unei locuinte ce a fost pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj - schimbare drept de proprietate adina.vladau adina.vladau Buna ziua, Comunitate! În urma partajului cu fostul sot, apartamentul care acum este pe numele ambilor va trece în proprietatea mea. La DITL știu ce ... (vezi toată discuția)
Schimbare contract vanzare-cumparare,far acordul uneia din parti existand 2 proprietari ContSters141851 ContSters141851 Buna seara! In urma divortului sentinta afost definitiva si irevocabila.Nu a avut loc partajul.In momentul de fata fortata de imprejurari sunt obligata sa fac ... (vezi toată discuția)