avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare contract vanzare-cumparare,far acordul uneia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare contract vanzare-cumparare,far acordul uneia din parti existand 2 proprietari

Buna seara!
In urma divortului sentinta afost definitiva si irevocabila.Nu a avut loc partajul.In momentul de fata fortata de imprejurari sunt obligata sa fac partaj.In sentinta se specifica"nu se pune problema impartirii bunurilor sau imobilului"Decizia instantei fiind desfacerea casatoriei.Nu exista un al doilea act in afara sentintei de divort.Fostul sot sustine ca nu mai am nici un drept asupra imobilului(cumparat in timpul casatoriei si amandoi fiind titulari de contract)ca el a schimbat contractul si este doar pe numele lui.Este posibila aceasta schimbare fara prezenta mea si semnatura mea?Nu vrea sa prezinte nici un document doveditor nici in fata organelor de politie.Ce trebuie sa fac eu in acest caz?Cum il pot actiona in judecata?
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 11:39, 22 Aprilie 2010
Sigur ca sotul sau mai bine spus fostul sot glumeste cu dvs. Nu are cum sa detina un asemena act numai pe numele lui.
Ce puteti face?...simplu contactati un avocat si formulati o actiune de partaj judiciar prin care solicitati instantei 1/2 din apartament. Ori ramane sotului si va plateste o sulta reprezentand contravaloarea1/2 din apartament (valoarea va fi stabilita de exeprt in cadrul procesului), ori luati dvs. apartamentul si ii platiti sulta.., ori vindeti apartamentul si impartiti suma,m fiecare cate 1/2. In ultima situatia, daca niciunul dintre dvs. nu doreste atribuirea apartamentului instanta va dispune vanzarea acestuai prin executor judecatoresc, urmand ca suma obtinuta sa fie impartita in mod egal, dupa scaderea cheltuielilor de executare.
Succes!
mergeti la oficiul nat de cadastru si cereti o informare asupra apartamentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)
Partaj Jokera Jokera Buna ziua,daca am divorțat prin notar,dar nu sunt de acord sa vand apartamentul care este bun comun,ma poate obliga cineva? Mentionez ca el a plecat de acasa ... (vezi toată discuția)
Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu. Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua, Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa ... (vezi toată discuția)