avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil / intelegere pensie alimentara, program ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil / intelegere pensie alimentara, program vizitare

din punct de vedere juridic, se poate incheia un act oficial (care eventual sa fie prezentat in instanta) prin care parintii unui copil se inteleg la o anumita suma de bani in lei pensie alimentara, dar nu mai mult de 1/4 din salariu si la un anumit program de vizitare cu conditia ca nici unul dintre ei sa se razgandeasca pe viitor? Intreb pentru ca tatal copilului mi-a propus acest "aranjament" in ideea sa plateasca cat mai putin pensie alimentara si sa nu ma mai sicaneze pe viitor. se poate incheia asa ceva? are valoare pe viitor? se mai poate razgandi vreunul dintre noi?
Cel mai recent răspuns: Elisabeta Cocolos , Consilier juridic 17:04, 6 Mai 2010
daca aveti un dosar pe rol,va puteti prezenta amandoi in instanta si sa declarati aceste lucruri in fata instantei fara sa faceti nici un act,
avem dosar pe rol, dar el vrea din cate am inteles nu stiu ce act prin care sa ne luam amandoi angajamentul ca nu mai revenim asupra hotararii. interesul lui e de fapt sa nu dea bani prea multi, chiar daca asta inseamna sa nu-si vada copilul mai deloc. v-am spus, propunerea a venit din partea lui.
Dac-ati deschis proces pentru incredintarea minorului si plata pensiei de intretinere, tatal poate da o declaratie in fata notarului public (asta-n cazul in care refuza sa vina-n fata judecatorului) in care sa fie mentionat si numarul de dosar.
Declaratia va fi prezentata judecatrului care va lua act de consimtamantul tatalui.
Cu privire la pensie, dvs nu puteti da o declaratie cum ca renuntati pe viitor la majorarea pensiei, deoarece judecatorul nu va tine cont de ea- afecteaza interesul minorului
Pensia de intretinere nu este a dvs. ci a copilului dvs. Deci nu puteti incalca un drept legal al copilului printr-o astfel de intelegere pentru ca, nu este in interesul superior al minorului.
O intelegere cu tatal, ca minorul sa nu mai poate beneficia in viitor de marirea pensiei de intretinere, in functie de necesitati, nu este legala.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara anielavana anielavana Daca s-a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin intelegerea partilor la plata pensiei alimentare de 500 RON, se poate reveni asupra ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei totale a copilului Izabela22 Izabela22 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru obtinerea custodiei avand in vedere urmatoarele;in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor prin declaratie la notar gabriel-o gabriel-o buna seara! as vrea sa stiu daca actiunea in instanta este singurul mod in care se poate reglementa incredintarea minorului, stabilirea programului de vizite, ... (vezi toată discuția)