Adica sa presupunem ca m-am decis sa dau angajatorul in judecata. Ce fac? La care tribunal ma duc sau unde ma duc? cand ajung acolo, ce fac? Ce trebuie sa am cu mine? Ce fel de documente?
Tribunalul de care apartineti cu domiciliul sau resedinta, sectia litigii de munca.
Trebuie sa depuneti la registratura:actiunea,copii dupa actele doveditoare in dublu exemplar .
CI pt legitimare.
Chiar daca mie imi e clara speta si stiu sigur ca nu voi da gres, imi trebuie avocat? Pe scurt, dau in judecata compania pt recuperarea sporului de vechime care nu mi-a fost acordat. Nu pot depune singura cerere ? In plus, de ce acte doveditoare sa am nevoie, ca nici fluturasi de salariu nu mi-au dat vreodata?
Va e clara speta, dar nu cunoasteti procedure...dovada si acest mesaj...puteti pierde chiar daca aveti pe fond dreptate, fara avocat deoarece nu cunosteti care este cursul procesului , iar judecatorul , in afara sa va sfatuiasca sa va angajati un avocat nu va poate acorda consultanta.
Nimeni nu va poate face pe site procesul.Probatoriu se administreaza conform unor reguli adaptate la cazul concret, in contradictoriu cu angajatorul.este de ajuns sa nu soliciati ceva, sau sa nu cunoasteti denumirea juridica si actiunea va poate fi respinsa.
Procedura in conflictele de munca este oarecum in favoarea angajatului.
Astfel, sarcina probei revine angajatorului nu dvs.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Puteti solicita orice proba necesara, inclusiv martori care sunt colegi cu dvs
si chiar o expertiza.
Actiunea este necesara sa v-o redacteze un avocat pentru a
face corecta incadrare a cererii si temeiul de drept corect.
Va multumesc foarte mult. Intr-adevar, cred ca singura dificultate pt mine ar fi sa redactez acea reclamatie/actiune, in rest odata depusa nu vad de ce nu ar fi ok atat. Pot deci solicita angajatorului fluturas de salariu? Cum e mai bine sa fac aceasta solicitare, trimit o scrisoare cu semnatura de primire, cer un numar de inregistrare, trimit fax sau e suficient si un email?