avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire taxe si impozite
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire taxe si impozite

Mama este cu handicap grav si tatal este decedat. Pentru casa si terenul pe care l-au avut impreuna va plati impozit? Mentionez ca nu s-a dezbatut mostenirea dupa decesul tatalui. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ciorasteanustanel , utilizator 21:51, 6 Mai 2010
Persoanele cu afectiuni incadrate in grad de handicap grav si accentuat,beneficiaza de facilitati conform L nr 448/2008 art 26 b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren
Buna seara.

Potrivit disp. Art. 26 din Legea nr. 448/2006 din 06/12/2006:
- Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere."

Asadar, mama dvs. nu va plati impozit pe cladire si teren, cu conditia sa se adreseze cu o cerere la Administratia Financiara prin care solicita scutirea de impozit, la care va anexa doc. medicale care atesta gradul de handicap.

Cu bine.

av. Emilia Ene
Multumesc pt raspuns, dar cei de la adm locala sustin ca partea tatalui decedat si pentru care nu s-a dezbatut mostenirea este impozabila. Cine ar trebui sa plateasca? Multumesc
Dezbateti succesiunea. Dupa dezbaterea ei, jumatate veti plati dvs., cealalta jumatate a mamei va fi din nou scutita.
Practic, intr-un final veti ajunge sa platiti un sfert din cota stabilita pt. imobil.
Va multumesc,mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale pentru persoanele cu dizabilitati (scutire impozit auto) tiberiusmunteanu tiberiusmunteanu Buna ziua , Sunt persoana incadrata in grad de handicap 2 accentuat (amputatie brat drept) si detin in propietate un autoturism care are ca dotare cutie ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru persoane cu handicap ContSters252286 ContSters252286 Buna as dori sa stiu daca sunt scutit de la taxa auto daca : ma incadrez in gradu de handicap ACCENTUAT ,cod boala G56 cod handicap 1 si deficienta functiolala ... (vezi toată discuția)