avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O Urgenta -proces asociatie...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O Urgenta -proces asociatie...

daca dupa primire unei citatii la un proces intentat de asociatia de locatari nu se prezinta nimeni,care sunt consecintele?
se va emite alta citatie (dupa cat timp)sau se va trece direct la executare silita prin scoaterea imobilului la vanzare pt recuperarea sumei datorate?
(mentionez ca am angajat un avocat dar nu am deloc incredere in el pt ca de cate ori am discutat cu el nu prea stia sigur cand am procesul.am incercat sa facem o succesiune in acest timp si spune el ar fi obtinut o amanare dar nu stie pana cand sau o data fixa.(???????)
ce sa cred ?
acum am facut si un pre contract cu o agentie imobiliara pt a putea obtine un avans sa putem platii datoria catre asociatie, acum stau cu frica in san sa nu se intample ceva pana obtin avansul si nu cumva sa raman fara imobil inainte sa-l vand...
1. procesul a fost in 27 februarie(sau cel putin atunci trebuia sa ne preentam prima data)
2. avocatul spune ca a obtinut o amanare sa putem face succesiunea (pana cand nu stie ,spune sa asteptam a doua citatie)
3.avem succesiunea,am facut si un pre contract pt avans,acum astept avansul in max 14 zile.
4. avocatul spune sa nu dam ina bani la asociatie,poate reuseste sa platim doar ultimi 3 ani datorati,sau cu penalizari mai mici...(daca avocatul asta nu stie cand are procesul,pana cand a obtinut amanarea sau cand trebuie sa se prezinte la urmatoarea infatisare ce pot sa cred eu? ce se poate intampla mai rau?)
{de cate ori ne-am contrazis in anumite situatii,nu mi-a dat mici o data dreptate,iar dupa o perioada de timp relativ scurta imi spunea exact cea ce-i spuneam eu}de acea mi-am cam pierdut increderea in el....
oricum cea ce ma nelinisteste acum este procesul pe care sper sa nu-l pierd din cauza avocatului...
multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsuri...
Cel mai recent răspuns: ionut2006 , utilizator 12:42, 20 Martie 2007
astept in continuare macar un raspuns.....
Poate astepti un raspuns si o fi urgent, da' nu se intelege mai nimic din expunerea initiala, ce sa raspundem? :-/
Cine e reclamant si cine e parat? Care din ei nu se prezinta? Nu se intelege... poate a fost deja prezentata situatia pe alt topic pentru ca imi suna cunoscut, dar ori o reiei ori continui pe topicul respectiv...

Cu privire la avocat, trimite-i o "scrisoare" recomandata prin care ii ceri sa iti comunice care este situatia actuala a cauzei, termenul viitor etc., in caz contrar te vei adresa Baroului. Dati-i un termen rezonabil in care sa iti raspunda, 5 zile lucratoare, cat credeti dv... Dupa termenul respectiv si cu o copie a acestei scrisori va adresati Baroului. Daca va raspunde si nu va convine, atasati la cererea catre Barou si acest raspuns. In scrisorica mentionati ca in cazul in care se pierde procesul din cauza unei erori profesionale a acestuia, il veti actiona in instanta pentru plata tuturor daunelor rezultate din aceasta.
Pastrati toate dovezile despre trimiterea acestei scrisori, confirmare primire etc.

Despre situatia de fapt, reveniti cu detalii coerente ca sa dam o parere.
Daca nu se prezinta nimeni la proces, judele se pronunta dupa actele depuse la dosar.

Citatia se emite cu minim 5 zile inainte de termen, cu exceptia primul termen - 14 zile (in cazul paratului).

In cazul executarii, debitorul va fi instiinta de acest lucru - de obicei printr-o somatie trimisa de exexccutor.

In rest, vorba colegei, zi-ne ce vrei ca sa stim ce sa-ti dam;)
este vorba de un proces intentat de asoc de locatari impotriva parintelui mort(a murit in 117) citatia a venit dupa moartea lui dar este pe numele lui,noi am facut acum succesiunea si am incercat sa obtinem o amanare pt solutionare(dezbaterea succesiunii si incercarea de a vinde noi imobilul).
Concret as vrea sa stiu ce se intampla daca nu se prezinta nimeni la prima 'chemare',
si cat dureaza sau ce se intampla dupa aceea...(daca avocatul nu ar fi luat deja masuri si nu a obtinut o amanare nu ar trebui sa primim alta citatie?)
procesul ar fi trebuit sa fie pe 27 februarie, sa consideram ca pana acum nu s-a prezentat nimeni..ce se va intampla si peste cat timp?
sper ca m-am facut inteles de data aceasta si imi cer scuze pt ca v-am dus in eroere.
Daca aveti avocat, el ar fi trebuit sa stie.
Oricum, cum v-am mai spus, daca nu au fost alte cereri ale partilor - asociatia de locatari si mostenitorii - procesul s-a judecat, a ramas in pronuntare.
Cat dureaza un proces?! NImeni nu stie precis....#-o

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu te prezinti la prima citatie intr-un proces civil in care ai calitatea de parat husseincudop husseincudop Sunt citat in calitate de parat intr-un proces civil, fond pretentii si din motive de ordin financiar nu am putut angaja un avocat. In acest context nu am ... (vezi toată discuția)
Autoreprezentare in cadrul unui proces Alina Ghi. Alina Ghi. Buna ziua! Am deschis de aproape 1 an de zile proces pt custodia copilului insa abia maine avem prima înfățișare ,iar avocatul meu lipseste pt ca are alt ... (vezi toată discuția)
Proces permis conducere Mihai47 Mihai47 Am avut azi prima infatisare la proces in legatura cu permisul luat de un an aproape primid dovada fara drept de circulate (parasirea locului accidentului) ... (vezi toată discuția)