avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Premiu anual acordat directorului general
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Premiu anual acordat directorului general

As dori o opinie in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteleasa: la o regie autonoma, directorul general a primit in iulie 2009 un premiu anual pentru indeplinirea indicatorilor de performanta prevazuti pentru anul 2008, in conf. cu OUG 79/2008. Insa OUG 79 / 2008 a fost actualizata si abrogat articolul cu pricina prin Legea 203/02.06.2009 cu intrare in vigoare la data de 12.06.2009. Intrebarea mea este a fost legal premiu acordat si daca nu cum se poate retine aceasta suma?
Daca n-am fost inteleasa, va rog sa-mi spuneti si dau mai multe detalii. Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:33, 7 Mai 2010
Nu mai exista in luna iulie cadrul legal. Si nici moral, salarizarea la nivelul functiei era corelata cu atingerea criteriilor de performanta. Daca se depeseau aceste criterii se putea pune problema unei premieri.
Sume se poate retine in baza art.272 din codul muncii:
Art. 272. - (1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
Da, asa gandesc si eu, insa salariatul (dir. general) nu va fi de acord cu restituirea sumei si atunci va trebui deschisa actiune in justitie, corect?
Corect. Si directorul trebuie sa respecte legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire transformare oug in lege images images Este vorba de transformarea oug 79/2008 in legea 203/2009. Nu inteleg prea bine sau ce inteleg eu: oug 79 a suferit o serie de transformari de la emiterea sa ... (vezi toată discuția)
Plata premiului anual pe 2008 prevazut in contractul de performanta A.G. A.G. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere intr-o problema ale carei date sunt urmatoarele: - Intr-o societate comerciala cu capital de stat, cu ... (vezi toată discuția)
Contract de perfomanta ladycroft ladycroft OUG nr. 79/2001 privind întărirea disciplinei economico-financiare şi alte dispoziţii cu caracter financiar reglementa contractul de perfomanta ... (vezi toată discuția)