Am si eu o problema , am demisionat fara preaviz , conform art. 79 alineatul 8 din Codul Muncii . Demisia am formulat-o cam asa :
Domnule Director,
Subsemnata.......angajata in functia de....in cadrul societatii........va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca nr..... din data de ....... , in baza art. 79 alineatul 8 din codul muncii - legea 53/2003 modificata si completata , prin demisie .
Asa...am fost si am lasat-o la unul dintre sefii mei , am trimis-o prin fax la sediul firmei precum si pe e-mail . Dupa ce am trimis-o m-a sunat doamna contabila si mi-a spus ca demisia mea nu este buna si ca trebuie sa o detaliez...sa spun motivele demisiei. Din catre am citit eu in codul muncii , nu sunt obligata sa imi motivez demisia....dar avand in vedere ca am invocat art 79 alin. 8 , sunt obligata sa fac acest lucru? si doamna contabila mi-a mai spus ca la itm timisoara unde trebuie dansa sa inregistreze demisia , vinerea nu se lucreaza si mi-a spus sa trec pe demisie data de luni , eu am fost in concediu pana pe data de 6 inclusiv iar pe demisie am scris data de 7 pt ca de pe data de 7 ar fi trebuit sa ma prezint la lucru . Daca trec data de luni , risc ca angajatorul sa ma treaca lipsa nemotivat si sa ma concedieze dansul pe acest motiv ? Ce ma sfatuiti sa fac ? Va multumesc din suflet !
Demisia nu trebuie motivata, in cazul dv., precizand alin 8 este clar motivul. Nu trebuie sa schimbati data, nu are legatura depunere demisiei cu programul de lucru al celor de la ITM.
Pastrati dovada depunerii/trimiteri daca veti fi nevoita sa actionati in instanta faptul ca angajatorul nu a dat curs solicitarii dv.
Dna contabila ar trebui sa stie ca are la dispozitie 5 zile pentru a depune actele de incetare a contractului individual de munca.
Este adevarat ca vinerea nu se lucreaza cu publicul, dar luni se poate duce frumusel sa depuna actele.
De ce sa schimbati data demisiei daca dvs INFORMATI angajatorul ca incepand cu 7 nu mai vreti sa fiti angajata la acea firma?
Daca veti schimba data demisiei s-ar putea sa va treziti cu nemotivat.
Daca vreti neaparat sa motivati demisia (adica sa scrieti o noua demisie) va sfatuiesc ca in aceasta sa precizati ca "in completarea demisie trimise in data de ...... mentionez ca invocarea art. 79(8) din Codul muncii a fost facuta deoarece:..... (si spuneti motivele)"
Asa nu vor putea sa spuna ca le-ati trimis demisia in aceeasi zi in care ati solicitat incetarea.
Pai tocmai asta este , nu vreau sa o motivez pt ca se intelege prin articol de ce am demisionat , dar nu eram sigura daca sunt obligata sa fac acest lucru sau nu .
Va multumesc DIN SUFLET !
Art 55 b
vladuro
Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)