rodicamar a scris:
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. Luni, 25.10.2010 mi-am depus demisia in care am solicitat desfacerea contr. de munca conf. art.79 din Codul muncii, incepand cu data de 25.10.2010, fara a scrie nimic referitor la efectuarea termenului de preaviz, intentia mea fiind de a obtine demisia la zi. Cererea a fost inregistrata cu data de 25.10.2010, directorul punctului de lucru (sediul societatii este in alta localitate, judet)a scris pe ea "se aproba" si a semnat. Am fost sunata de la sediul firmei si mi s-a spus ca demisia va fi operata cu data de 26.10.2010, iar pentru ziua de 25.10.2010 voi fi trecuta in concediu fara plata, ca nu o primesc cei de la ITM daca este inregistrata in aceeasi zi, ca trebuie anuntata cu o zi inainte. Doresc sa stiu daca in aceste conditii cererea mea de demisie fara preaviz este valabila si singurul lucru este acela ca voi avea concediu fara plata in data de 25.10. si mai ales daca ma pot trece nemotivata in acea zi. Nu stiu daca am fost foarte clara. Va multumesc si sper sa ma puteti lamuri cum sta treaba, de ce nu pot demisiona in aceeasi zi, daca am acordul pentru aceasta.
1. Teoretic, preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa.
2. Cred ca temeiul de drept al incetarii va fi art.79 alin.7 C.mun.
3. Sunt aberatii ale angajatorului CFS si ca nu se primesc acte la ITM decat cu o zi inainte.
Pentru CFS trebuie sa existe o cerere din partea dvs si aprobata de angajator.