avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... "gresala"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"gresala"

Dupa ce am fost anuntata sa ma duc sa lichidez,desi eu verbal am vrut sa demisionez,dar nu au fost de acord,azi cand am sunat la resurse umane si am intrebat pe ce motiv am fost data afara,mi-au spus ca de fapt e o "gresala",desi eu intre timp am facut o plangere la itm.Ce pot face sa ies din aceasta situatie sa imi inchei activitatea,dar fara preaviz daca se poate,si sa termin acest sir de "greseli" din partea lor,ca a ajuns deja situatia ca intr-un film cu comploturi?
Cel mai recent răspuns: armasu_l , utilizator 12:28, 10 Octombrie 2008
mergeti si depuneti la registratura unitatii unde lucrati o cerere prin care solicitati incetarea contractului individual de muncă în conformitate cu prevederile art. 79 din Codul Muncii dar tb respectat termenul de preaviz prevăzut în contractul individual de muncă. Singura situatie in care se poate sa nu respectati termenul de preaviz este prevazuta de art. 79 alin.8 C.M.
Forma scrisa a demisiei este o condiție ad validitatem, întemeiată pe principiul simetriei. Astfel, dacă angajatorul poate concedia salariatul numai prin întocmirea unei decizii scrise, este firesc ca și demisia sa imbrace forma scrisa.
Din momentul inregistrării la unitate, angajatorul este înștiințat despre intentia dvs. de a încheia raporturile de muncă.
În cazul în care angajatorul refuză să înregistreze demisia, dovada acesteia se face prin orice mijloc de probă. Demisia poate fi motivată sau nemotivată.
Atentie! Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menționat de salariat în demisia sa.
Termenul de preaviz de 15, respectiv 30 de zile calendaristice au caracter imperativ, ca durată maximă, ceea ce înseamnă că părțile pot recurge la un termen mai mic.
Oricum nu retrageți plângerea de la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dupa ccc ContSters141851 ContSters141851 buna!sunt in concediu de crestere copil si cand termin concediul intentionez sa ma angajez in alta parte.care este procedura de demisie de la vechiul loc de ... (vezi toată discuția)
Demisie marianapirvu marianapirvu buna ziua, ce pot face in situatia in care un salariat a lipsit nemotivat si cand a venit a spus ca isi da demisia fara sa argumenteze din ce motive si mai ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie Draghicioiu Draghicioiu Buna ziua! Angajatorul refuza sa inregistreze demisia. Demisia trimisa prin e-mail poate fi mijloc de proba in eventualitatea unei plangeri la ITM? (vezi toată discuția)