avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pot fi acuzata de spalare de bani?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pot fi acuzata de spalare de bani?

buna ziua, vreau sa ma ajutati. sotul meu a fost asociat la un srl s-a decis sa-si vanda partea iar ceilalti asociati au fost de acord. am facut contract de vanzare pt 5000 eur dar ei mi-au dat 50.000 eur. mi-a fost frica sa incasez atatia bani cash si i-am rugat sa-mi vireze in contul meu(sotul neavand cont eur). acum vreau sa vaintreb pot fi acuzata de spalare de bani?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:51, 9 Mai 2010
mare scofala sa si faca cont si sotul.. depinde sub ce titlu intra banii la dvs in cont.. nu cred ca intrati la spalare de bani, daca nu resitutiti inapoi cumva
multumesc
dar cu banii acestia vreau sa cumpar un teren. pot sa fac transfer linistita?
Parerea mea este sa incercati sa consultati un avocat pe care sa il platiti si sa discutati in conditii de confidentialitate intrucat situatia poate fi destul de complicata.Trebuie stiut foarte exact cum se prezinta problema pentru a evita foarte multe neplaceri cu legea penala.


Potrivit art. 23 alin. (1) din Legea nr 656 / 2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor ,cu modificarile si completarile ulterioare, constituie infractiunea de spalare a banilor si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani:
a) schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscand ca provin din savarsirea de infractiuni, in scopul ascunderii sau al disimularii originii ilicite a acestor bunuri sau in scopul de a ajuta persoana care a savarsit infractiunea din care provin bunurile sa se sustraga de la urmarire, judecata sau executarea pedepsei;
b) ascunderea sau disimularea adevaratei naturi a provenientei, a situarii, a dispozitiei, a circulatiei sau a proprietatii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscand ca bunurile provin din savarsirea de infractiuni;
c) dobandirea, detinerea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni.

Tentativa se pedepseste.


In conformitate cu dispozitiile prevazute de alin. (5) din lege, cunoasterea, intentia sau scopul, ca elemente ale faptelor prevazute la alin. (1) din lege, pot fi deduse din circumstantele faptice obiective.

In temeiul art. 23 indice 1 din Legea nr 656 / 2002, persoana care a comis infractiunea prevazuta la art. 23, iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor participanti la savarsirea infractiunii beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege.
Drept urmare, comiterea infractiunii incriminate genereaza posibilitatea tragerii la raspundere penala a respectivei persoane.


Avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Parerea mea este sa incercati sa consultati un avocat

Parerea mea este sa consultati alt avocat.
Adica un avocat bun, nu un "avocat copy-paste".
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
Trifan Bogdan, utilizator
Parerea mea ca utilizatorul nu a venit cu unele detalii. S-a incheiat un act notarial de cesionare a partilor sociale, suma este cam mare. Cam miroase" a spalare de bani.
Utilizatorul @Trifan Bogdan.
Ar trebui sa va da-ti o parere despre subiect!

Alte discuții în legătură

Complice la spalare de bani danad1nu danad1nu Complice la spalare de bani se mai regaseste in Noul Cod Penal? (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie si legea spalarii banilor ContSters328245 ContSters328245 Exista orice posibilitate ca termenul de prescriptie al raspunderii penale sa fie prelungit fata de cel prevazut de lege? Ma refer la ORICE fel de exceptii sau ... (vezi toată discuția)
Spalarea de bani wanesa wanesa Buna seara Puteti sa ma lamuriti va rog intr o problema ? Daca politia prin verificarea contului meu, are extrasele de cont prin care se vad sume de bani mai ... (vezi toată discuția)